Siyonist İsrailli Bakan Türkiye'yi tehdit etti! "Demir Kubbe Yunanistan'ın hizmetinde"

Kaynak: Dış Haberler
- Güncelleme:
Siyonist İsrailli Bakan Türkiye'yi tehdit etti! "Demir Kubbe Yunanistan'ın hizmetinde"
Dünya Haberleri  / Dış Haberler

Siyonist İsrail Enerji Bakanı Eli Cohen, Yunanistan ile imzalanan anlaşma çerçevesinde "Demir Kubbe" hava savunma sisteminin Yunanistan’a verileceğini ve bu sistemin Türkiye’ye karşı stratejik bir koruma sağlayacağını ifade etti.

DIŞ HABERLER—Soykırımcı Netanyahu hükümeti, Yunanistan ile enerji ve savunma alanlarında stratejik iş birliğini artırmaya devam ediyor.

İsrail Enerji Bakanı Eli Cohen, Yunanistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyarette, enerji ve doğal gaz alanlarında iş birliğini artırmayı amaçlayan bir anlaşmaya imza attı. Cohen, anlaşmanın İsrail’in bölgedeki enerji etkisini artıracağını ve Yunanistan’ın Türkiye’ye karşı stratejik bir koruma kazanacağını vurguladı. Anlaşma, İsrail’i Avrupa’nın enerji ağlarına bağlayacak olan deniz altı elektrik kablosu projesini de kapsıyor.

TÜRKİYE'YE KARŞI "YUNAN DEMİR KUBBESİ" PROJESİ

Geçtiğimiz ay Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, ülke genelini kapsayacak bir hava savunma sistemi kurma planını açıkladı. İsrail iş birliğiyle gerçekleştirilecek bu projede, 2 milyar Euro’luk yatırım öngörülüyor. Yetkililer, projenin Türk İHA'larına ve diğer hava tehditlerine karşı etkili savunma sistemleri geliştirilmesini hedeflediğini belirtti.

Atılan roketleri havada önleyen Demir Kubbe sistemi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN UYARDI: BİZİM DE ÇELİK KUBBE'MİZ VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin de benzer bir hava savunma sistemi geliştirdiğini belirterek, "Eğer onların Demir Kubbesi varsa, bizim de Çelik Kubbe’miz var" açıklamasında bulunmuştu.

SİYONİST HÜKÜMETLE İŞBİRLİKLERİ ARTIYOR

İsrail’in sadece Yunanistan ile değil, Slovakya gibi ülkelerle de önemli savunma anlaşmaları imzaladığı açıklandı. İsrail Savunma Bakanlığı, Slovakya’ya 560 milyon Euro değerinde BARAK MX hava savunma sistemleri satışı gerçekleştirdiğini duyurdu. 

İsrail merkezli Maariv gazetesi, Yunan Demir Kubbesi hakkında, "Füzelerden daha küçük olan İHA'ların tespiti çok daha zor. Yunanistan'ın bu girişiminin arkasında, sık sık gerilim yaşadığı komşusu Türkiye'nin dünyanın önde gelen İHA üreticilerinden biri olması yatıyor," yorumunu yaptı.

Kaynak: Dış Haberler

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...