Tayland’da peş peşe terör saldırısı: Ölü sayısı artıyor

Tayland’da dün gece Narathiwat ve Pattani eyaletlerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen silahlı ve bombalı saldırılarda 5 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı. Güvenlik güçlerini hedef alan saldırılarda, patlayıcı yüklü araçların infilak etmesi sonucu büyük panik yaşandı. Başbakan Paetongtarn Shinawatra saldırıları sert bir dille kınarken, komşu ülke Malezya sınır güvenliğini artırma kararı aldı.
Tayland’ın güneyindeki Narathiwat ve Pattani eyaletlerinde dün gece düzenlenen silahlı ve bombalı saldırılarda 5 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi ise yaralandı.
NARATHİWAT'TAKİ SALDIRI
Narathiwat eyaletinin Sungai Kolok ilçesinde yerel saatle 19.00'da ilçe binasına yönelik silahlı saldırı düzenlendi. İki araçla olay yerine gelen maskeli saldırganlar, binaya ve çevredeki vatandaşlara ateş açtı. Binanın güvenlik görevlisi olay yerinde hayatını kaybederken, diğer güvenlik görevlisi kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.
Saldırıda 3 sivilin de aralarında bulunduğu 10 kişi yaralanarak çevre hastanelerde tedavi altına alındı. İlk incelemelere göre, saldırganların olay öncesinde ilçe binasının yakınına içerisinde 100 kiloluk patlayıcı bulunan bir araç yerleştirdiği ve saldırı sırasında bu aracı patlattığı belirlendi.
PATTANİ'DEKİ SALDIRI
Narathiwat saldırısıyla eş zamanlı olarak Pattani eyaletinde yol kenarına yerleştirilen bir bomba düzeneği infilak etti. Patlamada 3 güvenlik görevlisi hayatını kaybederken, 1 kişi ise yaralandı.
BAŞBAKAN SHİNAWATRA'DAN AÇIKLAMA
Tayland Başbakanı Paetongtarn Shinawatra, saldırıları kınayarak hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Shinawatra, "Bölgede yalnızca askeri güvenliği değil, insanların psikolojik güvenliğini de artırmalıyız" ifadelerini kullandı. Başbakan ayrıca güvenlik güçlerine saldırganların bir an önce yakalanması talimatını verdi.
MALEZYA SINIRDA GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ARTIRDI
Tayland’daki artan terör saldırıları sonrası Malezya da sınır güvenliğini artırdı. Malezya Polis Şefi Datuk Mohd Yusoff Mamat, sınır kontrollerinin sıkılaştırılacağını ve bölgedeki hareketliliğin yakından takip edileceğini açıkladı.
Çine iade edilen 40 Uygur türkünün intikamı