samdan
camii
hayirli-ramazanlar

Terör örgütü PKK/YPG'den aynı taktik! Evin içinde 10 kilometrelik terör tüneli

Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Suriye'de daha önce Afrin, Menbiç, Resulayn gibi kentlerde terör faaliyetleri için tüneller kazan PKK/YPG'nin bir tüneli de Tel Rıfat'ta bulundu. Suriye Millî Ordusu (SMO)'nun 'Özgürlük Şafağı Operasyonu' kapsamında terör örgütünün elinden kurtardığı 10 kilometrelik tünel görüntülendi.

Tel Rıfat'ı terör örgütü PKK/YPG'den kurtaran Suriye Millî Ordusu güçleri (SMO), terör örgütünün Fırat'ın batısındaki son mevzisi Menbiç'e yöneldi. Bölgeyi kuşatan SMO, teröristleri Fırat'ın doğusuna itmeye çalışıyor.

Öte yandan, 'Özgürlük Şafağı Operasyonu' kapsamında Tel Rıfat'taki arama-tarama faaliyetlerini sürdüren SMO, kentteki 10 kilometrelik 'terör tüneli'ni buldu.

Suriyeli muhalifler, teröristlerin Tel Rıfat'taki 10 kilometrelik tünel şebekesini tarıyor
Suriyeli muhalifler, teröristlerin Tel Rıfat'taki 10 kilometrelik tünel şebekesini tarıyor

Arama faaliyetlerinde binaların metrelerce altına kazılan tünellerde, belirli aralıklara istiflenen varillere, elektrik kablolarına ve demir kapıların ardındaki yataklı odalara rastlandı.

Terör örgütü PKK/YPG'den aynı taktik! Evin içinde 10 kilometrelik terör tüneli - 2. Resim

Farklı kollara ayrılan kavşakların yer aldığı tünel şebekesindeki duvarlarda, terör örgütü PKK/YPG'nin paçavralarının asılı olduğu görülürken, odalarda PKK/YPG'li teröristlerin fotoğrafları bulundu.

Tünellerin yaklaşık 1 metre genişliğinde ve 2 metre yüksekliğinde olduğu gözlemlendi.
Tünellerin yaklaşık 1 metre genişliğinde ve 2 metre yüksekliğinde olduğu gözlemlendi.

İlçenin insansız hava aracıyla (İHA) yukarıdan çekilen görüntülerinde, yıllardır teröristlerin işgalinde kalan Tel Rıfat'taki birçok evin bakımsızlıktan harabeye döndüğü de fark ediliyor.

Suriye Milli Ordusu (SMO), terör örgütü PKK/YPG'den kurtardığı Tel Rıfat ilçesinde bulunan 10 kilometrelik tünel şebekesini tarıyor.
Suriye Milli Ordusu (SMO), terör örgütü PKK/YPG'den kurtardığı Tel Rıfat ilçesinde bulunan 10 kilometrelik tünel şebekesini tarıyor.

SİVİL YERLEŞİMLERİ TERÖR FAALİYETLERİ İÇİN KULLANDI

YPG/PKK, Suriye'de işgalinde tuttuğu bölgelerde ve özellikle sınır hattına yakın alanlarda gizlenme, sızma ve ani saldırı amacıyla tüneller kazıyor. Tüneller, bir bölgeden diğerine malzeme taşıma ve saklanma maksadıyla da kullanılıyor.

Terör örgütü PKK/YPG'den aynı taktik! Evin içinde 10 kilometrelik terör tüneli - 4. Resim

Terör örgütü, daha önce de Afrin, Menbiç, Aynularab, Tel Abyad, Resulayn, Sırrin, Kamışlı, Haseke ve Malikiyye bölgelerinde de tünel ve çukurlar kazmıştı.

Sivilleri kalkan yapan teröristler işgal ettiği bölgelerde genellikle evler, okullar, hastaneler ve ibadet yerlerine çıkan tüneller kazıyor.

Terör örgütü PKK/YPG'den aynı taktik! Evin içinde 10 kilometrelik terör tüneli - 6. Resim

SURİYE'DE NELER OLUYOR?

Suriye'nin kuzeyindeki Halep ilinin batı kırsalında, 27 Kasım'da, Esed rejimi güçleriyle rejim karşıtı silahlı gruplar arasında çatışma başlamıştı. 28 Kasım'da Halep'in batı kırsalından merkeze doğru hızla ilerleyen rejim karşıtı silahlı gruplar, 30 Kasım'da merkezin büyük bölümünü ele geçirmişti. 30 Kasım'da Han Şeyhun ilçesini alarak tüm İdlib genelinde hakimiyet sağlayan silahlı gruplar, Hama ilinde de çatışarak ilerleyişini sürdürüyor.

Suriye Milli Ordusunun Halep kırsalında 1 Aralık'ta terör örgütü PKK/YPG'ye karşı başlattığı Özgürlük Şafağı Operasyonu'nda ise Tel Rıfat ilçe merkezi terörden kurtarıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...