Trump aday göstermişti! Pete Hegseth yeni ABD Savunma Bakanı oldu
ABD'nin yeni Savunma Bakanı, Donald Trump'ın aday gösterdiği Pete Hegseth oldu. Hegseth, ABD Senatosunda yapılan oylamada 50'ye karşı 51 oyla onay aldı.
EŞİTLİĞİ BOZAN JD VANCE OLDU
Cumhuriyetçi Partiden Alaska Senatörü Lisa Murkowski, Maine Senatörü Susan Collins ve Kentucky Senatörü Mitch McConnel Hegseth için “hayır” oyu kullanması sonucunda oylama 50-50’de kaldı. Daha sonra Başkan Yardımcısı JD Vance, Hegseth'in lehine oy kullanarak eşitliği bozdu ve Hegseth, Savunma Bakanlığı adaylığını kıl payı kazanmış oldu.
Hegseth, Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü John Ratcliffe'den sonra Senatodan onay alan 3'üncü Trump kabinesi üyesi olarak kayıtlara geçti.
ADAYLIĞI VE HAKKINDAKİ İDDİALAR
Eski asker ve Fox TV sunucusu Hegseth, Başkan Trump tarafından Savunma Bakanlığına aday gösterildikten sonra pozisyona yeterli olup olmadığı konusunda tartışmalara neden olmuştu.
Ardından Hegseth’in işe alkollü gitme iddialarının yanı sıra ismi açıklanmayan bir kadının 2017'de California'daki bir otel odasında kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu polise rapor ettiği ortaya çıkmıştı.
Cinsel taciz iddiasını yalanlayan Hegseth, 14 Ocak'ta Senatodaki onay oturumunda bir soruya verdiği yazılı cevapta, kendisini "cinsel saldırıyla suçlayan kadına 50 bin dolar ödediğini" itiraf etmişti.
Hegseth'in ayrıca 2015'te bir gaziler grubunun etkinliğinde sarhoşken "Tüm Müslümanları öldürün" diye bağırdığı iddia edilmişti.