Trump başka Meksika Devlet Başkanı başka söylüyor! Çelişkili iddialar dikkat çekti

Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Trump başka Meksika Devlet Başkanı başka söylüyor! Çelişkili iddialar dikkat çekti
Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD'de ikinci kez başkan seçilen Donald Trump, Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum'la yaptığı görüşmede "Meksika'nın iki ülke arasındaki sınırı kapatmayı kabul ettiği" yönündeki paylaşımı yaparken Sheinbaum ise tutumlarının "sınırları kapatmak olmadığını" bildirdi.

ABD’de Ocak ayından itibaren göreve başlayacak olan Donald Trump, Meksika Devlet Başkanı ile telefonda görüştü. Görüşmenin üzerine Trump ve Sheibnaum’un yaptığı açıklamalardaki çelişki dikkatleri üzerine çekti.

Trump, kendisine ait sosyal medya platformu Truth Social hesabından, Sheinbaum ile yaptığı telefon görüşmesi ile ilgili bilgi verdi.

MEKSİKA LİDERİ İLE UYUŞTURUCU AKIŞI HAKKINDA GÖRÜŞTÜĞÜNÜ BİLDİRDİ

Sheinbaum ile ABD'ye uyuşturucu akışı ve bunun tüketimini durdurmak için neler yapılabileceğini görüştüğünü belirten Trump, Meksika Devlet Başkanı'nın ülkesi üzerinden ABD'ye yapılan göçü durdurmayı kabul ettiğini bildirdi.

Trump başka Meksika Devlet Başkanı başka söylüyor! Çelişkili iddialar dikkat çekti - 1. Resim

Trump, Sheinbaum'un ayrıca ülkeler arası sınırı 'etkin bir şekilde kapatmayı' da kabul ettiğini kaydetti. Bu açıklamanın Sheinbaum'un görüşmeye dair yaptığı açıklamayla çelişkili olması dikkat çekti.

Sheinbaum ise X sosyal medya platformu üzerinden konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Meksika'nın tutumu, sınırları kapatmak değil, hükümetler ve halklar arasında köprüler kurmaktır." ifadesinde bulundu.

GÖÇ SORUNU HAKKINDA KONUŞULDU

Meksika'nın insan haklarına saygı göstererek göç sorunuyla başa çıkmak için izlediği 'kapsamlı stratejiyi' anlattığını kaydeden Sheinbaum, "Bu strateji sayesinde, göçmenler ve karavanlar sınıra ulaşmadan önce onlarla ilgileniliyor." dedi.

Trump başka Meksika Devlet Başkanı başka söylüyor! Çelişkili iddialar dikkat çekti - 2. Resim

Trump’ın Meksika'nın en önemli dış ticaret ortaklarından Kanada ve Çin'e yönelik yeni tarifeler açıklamasının ardından, Sheinbaum bu gümrük vergilerine tepki göstermişti.

Sheinbaum, "Bir gümrük vergisinin ardından, buna cevap olarak bir diğeri gelecek ve bu durum, ortak işletmeleri riske atana kadar devam edecektir." şeklinde konuşmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...