Trump Orta Doğu'yu işaret etti: Kazanmazsam 3. Dünya Savaşı çıkar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Trump Orta Doğu'yu işaret etti: Kazanmazsam 3. Dünya Savaşı çıkar
Dünya Haberleri

ABD Başkanlık seçimlerinde yeniden aday olan eski Başkan Donald Trump, İsrail Başbakanı Netanyahu ile bir araya geldi. Başkanlık döneminde ABD İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyan Trump, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada 3. Dünya Savaşı'na işaret etti.

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana süren çatışmalar 3. Dünya Savaşı'nın fitilini ateşlemek üzere... Kuzey'de Lübnan'ı hedef alan İsrail, binlerce kilometre uzaktaki Yemen'e de saldırı düzenledi. İsrail Orta Doğu'yu kan gölüne çevirmeye hazırlanırken syonist lider Netanyahu, ABD'de eski Başkan Donald Trump ile bir araya geldi.

Başkanlık döneminde Yüzyılın Anlaşması adı altında ABD İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyan Trump, görüşme sonrasında yaptığı açıklama ile 3. Dünya Savaşı'na işaret etti.

Trump Orta Doğu'yu işaret etti:

"SİZİ ÖZLEDİK"

Trump ile Florida eyaletinde yer alan Palm Beach'deki Mar-a-Lago'da bir araya gelen Netanyahu'nun eşi, Trump'a "Sizi özledik" dedi.

Trump Orta Doğu'yu işaret etti:

"SEÇİLEMEZSEM 3. DÜNYA SAVAŞI ÇIKAR"

"Ben İsrail için bütün ABD Başkanlarından iyiyim. Netanyahu ile her zaman iyi ilişkilerim vardı." diyen Trump, "3. Dünya savaşı çok yakın. Seçimi kazanamazsak Ortadoğu'da büyük savaşlar çıkar." diye konuştu. 

BIDEN İSRAİL'E HİÇ YARDIM ETMEDİ

Kendisinin İsrail'in en önemli dostlarından biri olduğunu belirten Trump, Biden yönetimine yüklendi. Trump, "Ben İsrail'e karşı çok iyiydim, önceki tüm başkanlardan daha iyiydim. Golan Tepeleri ve Kudüs'ü başkent kabul etme konusunda çok şey yaptık. Kudüs'te büyükelçiliğimizi inşa ettik. Ve tabii İran'la nükleer anlaşma. Maalesef Biden yönetimi ise hiçbir şey yapmadı." şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...