Eurofighter Typhoon Ankara'ya indi: Türk havacılığı için yeni dönem başlıyor!

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Türkiye'nin Eurofighter Typhoon savaş uçakları için yaptığı talep doğrultusunda, Avrupa yapımı ve çok amaçlı 4.5 nesil çift motorlu Eurofighter Typhoon savaş uçakları, Ankara'daki Mürted Hava Meydan Komutanlığı'na iniş yaptı.

İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait iki Eurofighter Typhoon tipi savaş uçağı, Katar'daki Ferocious Falcon V Tatbikatı'ndan sonra Ankara'da Mürted Hava Meydan Komutanlığı'na iniş yaptı. 

"TÜRK YETKİLİLER UÇAKLARI İNCELEYECEK"

Uçaklar, Ankara'ya inişlerinin ardından Türk yetkililer tarafından detaylı bir şekilde incelenmesi için Mürted Hava Meydan Komutanlığı'na yönlendirildi. Uçaklara iniş sırasında Türk Hava Kuvvetleri'ne ait iki F-16 savaş uçağı eşlik etti.

Türk havacılık endüstrisi için dönüm noktası: Eurofighter savaş uçağı Ankara semasında! - 1. Resim

BAKAN GÜLER, EUROFİGHTER GÖRÜŞMELERİNİN OLUMLU OLDUĞUNU AÇIKLADI

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Eurofighter alımıyla ilgili görüşmelerin olumlu şekilde ilerlediğini belirterek, Katar'da gerçekleştirilen tatbikata katılan iki Eurofighter uçağının 18 Aralık'ta Ankara'ya geleceğini duyurmuştu. Bakan Güler, "Bugün bu uçakları yakından görme fırsatımız oldu" dedi.

Türkiye, Eurofighter Typhoon savaş uçaklarını İngiltere'den tedarik etmek amacıyla bir süredir teknik görüşmeler yapıyordu. Türk Hava Kuvvetleri, bu uçaklardan ilk aşamada bir filo, nihai aşamada ise iki filo almayı planlıyor. Toplamda 20+20 adet Typhoon uçağının Türkiye'nin envanterine katılması hedefleniyor.

550'DEN FAZLA EUROFİGHTER TYPHOON SATILDI

Eurofighter Typhoon projesi, Avrupa'nın yeni nesil savaş uçağı ihtiyacını karşılamak amacıyla İngiltere, Almanya, İtalya ve İspanya gibi ülkeler tarafından başlatıldı. Fransa, proje sürecinin ilerleyen aşamalarında Rafale adlı kendi savaş uçağını geliştirmeye karar vererek projeden ayrıldı.

Proje kapsamında üretilen EF-2000 modelinin mülkiyet hakları, %33 İngiltere, %33 Almanya, %21 İtalya ve %13 İspanya'ya ait. Bu ülkeler, projeyi desteklemek ve üretimi sürdürmek için önemli bir tedarik zinciri oluşturdu.

Bugüne kadar, Eurofighter Typhoon savaş uçakları 550’den fazla kez teslim edildi ve bu uçaklar Almanya, İngiltere, İtalya, İspanya, Avusturya, Umman ve Suudi Arabistan gibi 7 farklı ülkeye satıldı. Projenin üretici ortakları arasında BAE Systems (İngiltere), Airbus Defence & Space (Almanya ve İspanya) ve Leonardo (İtalya) firmaları yer alıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...