Türkiye karşıtı ABD'li Senatör Menendez istifa etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye karşıtı ABD'li Senatör Menendez istifa etti
Sondakika, Haber, Ayrıntı, Haber
Dünya Haberleri

Türkiye karşıtlığı ile bilinen ABD'li Senatör Bob Menendez, hakkında açılan yolsuzluk davasında suçlu bulunmasının ardından istifa etti.

Türkiye düşmanı ABD'li Bob Menendez, yolsuzluk suçlamasıyla açılan davada hüküm giymesinin ardından istifa mektubunu verdi.

Senatör Yabancı hükümetlere yardım karşılığı rüşvet almak, hakkındaki soruşturmalarla ilgili baskı yaparak adaleti engellemek vb. suçlamalardan hüküm giyen Menendez'in istifa etti.

Türkiye karşıtı ABD'li Senatör Menendez istifa etti - 1. Resim

İSTİFA ÇAĞRILARINA DİRENEMEDİ

BBC'de yer alan habere göre, Türkiye karşıtı tutumuyla dikkat çeken Demokrat Partili Senatör istifa çağrılarına direnmekteydi.

İstifa etmesini isteyenler arasında Senato’nun Demokrat Partili çoğunluk lideri Chuck Schumer'ın da olduğu biliniyordu.

SENATODAN AZLEDİLME RİSKİ VARDI

Menendez’in istifa kararı Senato Etik Komisyonu’nun azil değerlendirmesine başlamasından bir gün sonra olması dikkat çekti.

ABD'de azledilme endişesiyle istifa ettiği iddiaları ortaya atıldı.

16 SUÇTAN HÜKÜM GİYDİ

Mısırlı ve Katarlı işadamlarının yanı sıra Kahire hükümetinden altın külçeleri de dahil olmak üzere rüşvet almaktan hakkında soruşturma başlatılan Menendez, 16 Temmuz'da bir kez daha hakim karşısına çıktı. Menendez juri tarafından suçlu bulundu.

Yunan lobi örgütlerine yakınlığıyla tanınan Ermeni-Amerikan diasporası ANCA'nın A + destekçisi olan Menendez'in rüşvet almak, hakkındaki soruşturmalara yönelik baskı yaparak adaleti engellemek ve yabancı ülke için faaliyetlerde bulunmak iddialarını kapsayan 16 ayrı suçlamanın tamamından hüküm giymesine karar verildi.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...