Ülkenin en yaşlısıydı! 115 yaşında hayatını kaybetti

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Ülkenin en yaşlısıydı! 115 yaşında hayatını kaybetti
Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Japonya'nın en yaşlı insanı olan 115 yaşındaki Okagi Hayashi, kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Japonya’nın en yaşlı insanı olan Okagi Hayashi, 115 yaşında hayatını kaybetti. Japonya Sağlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Gifu eyaletine bağlı Toki şehrinde yaşayan Okagi'nin tedavi gördüğü hastanede 26 Nisan’da kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği aktarıldı.

"ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ"

Toki Belediye Başkanı Junji Kato haberi doğrulayarak, "Şehrimize umut veren Okagi Hayashi Hanımefendinin ani vefatından derin üzüntü duyuyoruz. Merhumun yakınlarına taziyelerimizi sunuyoruz. Kendisinin sıcak gülümsemesi daima kalplerimizde yaşayacak" açıklamasını yaptı.

Hayashi’nin vefatı ile birlikte Japonya’nın Aichi eyaletine bağlı Koda kasabasında yaşayan 114 yaşındaki Mine Kondo ülkenin en yaşlı insanı oldu.

ARALIK AYINDA JAPONYA'NIN EN YAŞLI İNSANI OLMUŞTU

Hayashi, dünyanın en yaşlı insanı olarak bilinen 116 yaşındaki Tomiko Itooka'nın Aralık ayında hayatını kaybetmesiyle Japonya’nın en yaşlı kişisi unvanını elde etmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...