Yıldırım isabet etti, toprak ayaklarının altından kaydı! Çok sayıda ölü var, tahliyeler başladı

Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Yıldırım isabet etti, toprak ayaklarının altından kaydı! Çok sayıda ölü var, tahliyeler başladı
Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Hindistan'ın zulmü altındaki Cammu Keşmir'de şiddetli yağışlar etkisini gösteriyor. Cammu Keşmir'de toprak kayması ve yıldırım nedeniyle ilk belirlemelere göre 2'si çocuk olmak üzere çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Aynı zamanda bölgeden onlarca kişi tahliye edildi.

Hindistan ve Pakistan'ın 1947'de bağımsızlıklarını kazanmalarından bu yana çözülemeyen bir mesele olan Cammu Keşmir bu günlerde doğal afetlerle mücadele ediyor. 

Cammu Keşmir'de etkili olan şiddetli yağışların bölgede yaşayan insanları hayatını olumsuz etkiledi. Bölgede yaşanan şiddetli yağışların yol açtığı heyelanlar ve yıldırım düşmesi olayları nedeniyle çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Bölgede yaşayan diğer insanlar ise tahliye ediliyor.

ARALARINDA ÇOCUKLAR DA VAR ÇOK SAYIDA ÖLÜ VAR

Hint basınındaki haberlere göre, şiddetli yağışların etkili olduğu Cammu Keşmir'in bazı bölgelerinde seller ve toprak kaymaları meydana geldi. 

Yetkililerin açıklamalarına göre, Ramban bölgesinde toprak kaymaları sonucu ilk belirlemelere göre 2'si çocuk 3 kişi hayatını kaybetti. Arnas bölgesinde ise yıldırım isabet etmesi sonucu 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. 

ONLARCA KİŞİ TAHLİYE EDİLİYOR

Bölgede yaşanan sel, heyelan, ve yıldırım felaketleri nedeniyle tahliyeler başladı. Ramban ve Arnas bölgesinde 100'ü aşkın kişi güvenli bölgelere gönderiliyor.

YOLLAR ULAŞIMA KAPANDI

Seller ve toprak kaymaları nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapandı. Ulaşımın yeniden sağlanması için çalışmalar sürüyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...