Yolcu uçağında yangın çıktı! İnsanlar kanatların üstünden tahliye edildi, yaralılar var
ABD'de sıcak saatler yaşandı. Colorado'daki Denver Uluslararası Havalimanı'nda, American Airlines'a ait bir yolcu uçağında yangın çıktı. Büyük panik yaşayan insanlar dumanların arasından güçlükle çıkarak uçağın kanatlarına doğru ilerleyerek tahliye edildi. Gelen ilk bilgiler arasında yaralananlar olduğu yer aldı.
ABD'de American Airlines'a ait bir yolcu uçağı havalimanındayken aniden alev aldı. İnsanlar büyük korku yaşarken o anlar havalimanındakiler tarafından kayda alındı. Görgü tanıklarının kaydettiği görüntülerde, Boeing 737-800 tipi uçağın kanadında toplanan yolcuların bir kısmının el çantalarını tuttuğu, uçağın alt kısmında ise alevlerin yükseldiği görüldü.
ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), yolcuların güvenli bir şekilde tahliye edilmesi için şişme kaydırakların kullanıldığını açıkladı. Ajans, olayın nedenine ilişkin incelemelerin sürdüğünü duyurdu.
MOTOR TİTREŞİMİ SONRASI ACİL İNİŞ YAPILDI
FAA'nın yaptığı açıklamaya göre, uçak Colorado Springs'ten havalandı ve Teksas'taki Dallas Fort Worth Uluslararası Havalimanı'na gitmek üzere yola çıktı. Ancak mürettebatın "motor titreşimleri" bildirmesi üzerine uçak, yerel saatle 17.15'te (TSİ 02.15) Denver'a iniş yaptı.
172 KİŞİYİ TAŞIYORDU
İnişin ardından uçağın pistte ilerlerken alev aldığı kaydedildi. American Airlines, uçakta altı mürettebat üyesiyle birlikte toplam 172 yolcunun bulunduğunu ve herkesin güvenli şekilde tahliye edildiğini açıkladı. Dumandan etkilenen 6 kişi tedbir amaçlı hastaneye sevk edildi.