Final haftasında 50 çeşit yemek... Akademisyenler öğrencileri elleriyle doyurdu! Fırat Üniversitesi'nden örnek uygulama

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Eğitim Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Fırat Üniversitesi (FÜ) Kadın Kolları, sınav haftasında öğrencilere moral ve motivasyon sağlamak amacıyla yemek ve pasta ikramlarını gelenekleştirdi. Kadın akademisyenler ve eşlerinin hazırladığı yaklaşık 50 çeşit lezzet, üniversite kütüphanesinde ders çalışan öğrencilere sunuldu. Uygulama öğrenciler tarafından büyük memnuniyetle karşılanırken, ev sıcaklığını hisseden öğrencilere final haftasına moral oldu.

FÜ Kadınlar Kolu Öğrenci Destek Birimi, öğrencilerin sınav haftasında moral ve motivasyonunu artırmak için gelenek hale getirdiği yemek ve pasta ikramlarını bu yıl da sürdürdü.

Kadın Kolları Başkanı Hülya Göktaş liderliğinde, kadın akademisyenler ve erkek akademisyenlerin eşleri tarafından hazırlanan, Elazığ yöresine ait lezzetler başta olmak üzere yaklaşık 50 çeşit yemek, üniversite kütüphanesinde ders çalışan öğrencilere sunuldu.

Final haftasında 50 çeşit yemek... Akademisyenler öğrencileri elleriyle doyurdu! Fırat Üniversitesi'nden örnek uygulama - 1. Resim

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve final haftasında öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılanan etkinlik, hem onların karnını doyurdu hem de ailelerinden uzak kalan gençlere ev sıcaklığını hissettirdi.

"ÇOK HOŞUMUZA GİDİYOR, KARNIMIZI DOYURUYORUZ"

Etkinliğe katılan öğrenciler de duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Final haftasında 50 çeşit yemek... Akademisyenler öğrencileri elleriyle doyurdu! Fırat Üniversitesi'nden örnek uygulama - 2. Resim

Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisi Ahmed Eltayeb, ''Kütüphanede ders çalışıyordum. Sonrasında masaları gördüm ve ne olduğunu anlayamadım. Üniversite kadın kollarının bizlere lezzetli yemekler getirdiğini öğrendim. Tam istediğimiz ve ihtiyacımız olduğu zamanda yaptılar. Bu arada bayağı da açtık, iyi geldi. Teşekkür ederiz'' diye konuştu.

Yazılım mühendisliği öğrencisi Melda Eğri ise ''Final haftasındayız, ben de buraya ders çalışmaya geldim. Kadın kollarının bizim için yaptığı etkinlik çok hoşumuza gidiyor. Karnımızı doyuruyoruz, teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Öğrencilerle bir araya gelerek sohbet eden FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, emeği geçenlere teşekkür etti.

Final haftasında 50 çeşit yemek... Akademisyenler öğrencileri elleriyle doyurdu! Fırat Üniversitesi'nden örnek uygulama - 3. Resim

GELENEK HALİNE GELDİ

Rektör Prof. Dr. Göktaş son dört yıldır gelenek hale gelen bu uygulamayı anlamlı bulduklarını ve etkinliğin sınav dönemindeki öğrencilere büyük moral olduğunu ifade etti.

Göktaş ''Özellikle son dört yıldır artık üniversitemizde geleneksel hale gelen öğrencilerimizin final döneminde sınavlara moral ve motivasyonla hazırlanmaları için üniversitemiz kadın kolları tarafından evlerle yemek, pasta ve börekler hazırlayarak öğrencilerimize katkıda bulunuyorlar. Her şeyden önce üniversitemiz kadın kollarına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Final haftasında 50 çeşit yemek... Akademisyenler öğrencileri elleriyle doyurdu! Fırat Üniversitesi'nden örnek uygulama - 4. Resim

Öğrencilere finallerde başarılar dileyen Göktaş,"Yine öğrencilerimiz de büyük bir ilgi gösteriyorlar. Bir çok öğrencimiz uzun süre ailesinden ayrı kalmakta. Dolayısıyla ev yemeklerini , annelerinin pastalarını, böreklerini, keklerini özlüyorlar. Bu vesileyle kadın kolları bu öğrencilerimize dokunduğu için tekraren onlara teşekkür ediyorum'' dedi.

Final haftasında 50 çeşit yemek... Akademisyenler öğrencileri elleriyle doyurdu! Fırat Üniversitesi'nden örnek uygulama - 5. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...