Öğretmen atamaları için sayı artacak mı? İşte Bakan Tekin-Mehmet Şimşek görüşmesinin perde arkası

Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Eğitim Haberleri  / Haber Merkezi

2024 KPSS ile yapılacak öğretmen atamalarına ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı. Türkiye Gazetesi Eğitim Editörü Mahmut Özay’ın edindiği bilgilere göre öğretmenlerin merakla beklediği Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasındaki görüşme gerçekleşti. İşte masada konuşulan rakamlar...

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ — Öğretmen adaylarına umut olacak kritik görüşme gerçekleşti. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekinile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2024 KPSS kapsamında yapılacak öğretmen atamaları için bir araya geldi.

Türkiye Gazetesi Eğitim Editörü Mahmut Özay’ın edindiği bilgilere göre, görüşmede atama sayısına ilişkin çarpıcı rakamlar gündeme geldi. Sahadan gelen talepler ve okulların ihtiyaç haritası masaya yatırılırken, 30 bin öğretmen ataması konuşuldu. Şimdi gözler kabineye çevrildi.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin

SAHANIN TALEPLERİNİ TEK TEK ANLATTI

"Toplantıda 30 bin sayısı gündeme geldi" diyen Mahmut Özay şu bilgileri paylaştı:

"Merakla beklenen Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek görüşmesi gerçekleşti.

Buluşmada MEB için öngörülen atama sayısı konuşuldu. Tasarruf tedbirlerinden dolayı üzülerek söylüyorum daha önce yazdığım emekli sayısı kadar istihdam sayısı yine masaya getirildi. Bu sayısı ise ortalama 13 bini geçmiyor.

Bakan Yusuf Tekin, okullardan gelen verilerden yola çıkarak istihdam açığı için daha önce yaptığı haritayı gösterdi. Sahadan gelen sesleri anlattı.

İhtiyaçların ifade edilen sayının çok üstünde olduğunu söyleyen Bakan Tekin, bu konuda gelen talepleri tek tek belirtti. Toplantıda 30 bin sayısı gündeme getirildi.

Bu sayı, Strateji Başkanlığı tarafından MEB'e ifade edilen rakamın çok üstünde. Ama bu konuda yoğun bir talep var. Birazcık limoni başlayan toplantının sonunda yüzler gülerek ayrılmış. Şimdi son söz kabinede. Güzel haberler gelir inşallah."

Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...