Üniversitelinin zor sınavı! Yurt ve ev telaşı başladı

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Üniversitelinin zor sınavı! Yurt ve ev telaşı başladı
Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından yaşadıkları yerlerden farklı şehirlere üniversite eğitimi görmek için gidecek öğrencilerin yurt ve ev arayışı başladı. Birçok şehirde aylık 15 bin TL’den başlayan yurt fiyatları yurdun konumuna, konforuna ve sağladığı imkânlara göre değişkenlik gösteriyor.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından yaşadıkları yerlerden farklı şehirlere üniversite eğitimi görmek için gidecek öğrencilerin yurt ve ev arayışı başladı. Birçok şehirde aylık 15 bin TL’den başlayan yurt fiyatları yurdun konumuna, konforuna ve sağladığı imkânlara göre değişkenlik gösteriyor. Aylık 100 bin liraya dahi yurt bulunuyor. Büyükşehirlerde zaten yüksek olan kiralık ev fi yatları ise öğrenciler için adeta ateş pahası. 4 kişilik bir ailenin yaşayacağı 2+1 evlerin kiralık rakamları 15 bin liradan başlıyor. Öğrenci iseniz bu rakam daha da yukarıya tırmanıyor. Yüksek kiralara bir de ev sahiplerinin öğrenciye ev vermek istememesi eklenince işler daha da zorlaşıyor.

YAZILI KİRA SÖZLEŞMESİ MUTLAKA YAPIN

Uzmanlar, kira ve yurt sözleşmelerinde dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı. Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz: Kiracı mutlaka yazılı kira sözleşmesi yapmalı.

Sözlü kira sözleşmesine itibar edilmemeli. Taşınmaza ilişkin elektrik, su ve doğalgaz gibi tüm genel abonelik hizmetleri kiracı üzerinden yapılmalı. Kiracı asla boş tahliye taahhüdü düzenlememeli. Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Ali Yüksel: Evde sözleşmeye imza atan kimse ve ailesi dışında kalacak kişi varsa bunlar belertilmeli. Aksi takdirde tahliye davası açılabilir. Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük: Özel yurttan devlet yurduna geçme hakkı kazanıldığında veya kiralık eve geçme hâlinde cezai şartların ne olduğu ve ne tür yaptırımlar uygulanacağı mutlaka öğrenilmeli, bu durum sözleşmede hüküm altına alınmalı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...