samdan
camii
hayirli-ramazanlar

Yas havasından kurtulan Dünya Arapça Günü: Kaynaklarımız Arapça olduğu için önemsiyoruz

Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Yas havasından kurtulan Dünya Arapça Günü: Kaynaklarımız Arapça olduğu için önemsiyoruz
Eğitim Haberleri  / Anadolu Ajansı

"18 Aralık Dünya Arapça Günü" ilahiyat fakülteleri başta olmak üzere pek çok üniversite tarafından düzenlenen faaliyetlerle kutlandı. Geçen yıl Gazze'de yaşananlar sebebiyle yas havasında geçen Arapça gününün Suriye'de son bulan zulüm sebebiyle daha neşeli kutlandığı ifade edildi.

Yaklaşık 350 kişi tarafından konuşulan Arapça, 18 Aralık 1973 tarihinde alınan kararla Çince, İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Rusça'dan sonra Birleşmiş Milletlerin resmi dili olarak kabul edildi.

2012 yılında da UNESCO'nun (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı) kararıyla "18 Aralık Dünya Arapça Günü" olarak kutlanıyor.

Türkiye'de de her yıl ilahiyat fakülteleri başta olmak üzere üniversitelerin ilgili bölümlerinde faaliyetler yapılarak kutlanıyor. 

Yas havasından kurtulan Dünya Arapça Günü: Kaynaklarımız Arapça olduğu için önemsiyoruz - 1. Resim

"YAS HAVASINDA GEÇTİ"

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde faaliyet gösteren Hazırlık Platformu 8 yıldır Dünya Arapça Günü konulu faaliyetler düzenliyor.

Platform Başkanı Gülcan Polat, "Geçen yıllara nazaran daha şenlik havasında geçiyor. Geçen yıl Filistin'de yapılan zulüm nedeniyle yas havası vardı. Müslüman topluluğu olarak bir şenlik havasına ihtiyacımız vardı. Her stantta farklı bir Arapça etkinlik düzenleniyor." dedi.

Polat, stantlarda yer alan yarışmalara katılan ziyaretçilerin çeşitli ödüller kazandığının altını çizerek, etkinliğin beklentilerinin üzerinde ilgi gördüğünü ve çok memnun olduklarını söyledi.

Hazırlık Platformu üyesi Ali Haydar Ocak ise öğrencilerin Arapça ile bağlarının kopmaması ve daha da güçlenmesi için Dünya Arapça Gününde böyle bir program yaptıklarını ifade etti.

Yas havasından kurtulan Dünya Arapça Günü: Kaynaklarımız Arapça olduğu için önemsiyoruz - 2. Resim

Arapça öğrenmeyi daha eğlenceli hale getirmek için çeşitli etkinlikler tasarladıklarına işaret eden Ocak, şunları kaydetti:

"Öğrenciler, bildiklerini tekrar etme imkanı buluyor ve karşılığında ödül alıyor. 8 senedir bu etkinlikler yapılıyor. Daha önce ağabeylerimiz ve ablalarımız yapıyordu. Şimdi de bu görevi biz devraldık. Her sene 18 Aralık'ta bu programı yapıyoruz. Hazırlık Platformu olarak bunun haricinde öğrencilere sene boyunca başka ülkelere seyahatler gibi etkinlikler planlıyoruz. İlahiyat Fakültelerinin amacı temel İslami ilimleri öğretmek. Bu kaynaklar da Arapça olduğu için önemsiyoruz. Öğrencilerin Arapçayı en etkili şekilde öğrenmeleri için çaba gösteriyoruz."

Kaynak: Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...