YKS başvuru ücreti ne kadar 2024? TYT, AYT sınav başvuru ücreti kaç TL?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
YKS başvuru ücreti ne kadar 2024? TYT, AYT sınav başvuru ücreti kaç TL?
Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

YKS sınavına girecek olan öğrenciler sınav başvuru tarihlerinin başlamasına kısa süre kala başvuru ücretlerini araştırmaya başladı. YKS başvuruları yarın başlayacak. Öğrencilerin gündeminde ise YKS başvuru ücreti ne kadar? 2024? TYT, AYT sınav başvuru ücreti kaç TL? soruları yer aldı. İşte YKS başvurularına dair detaylar...

YKS başvuruları 1 Şubat itibarıyla başlayacak. Sınava girecek adayların merak ettikleri arasında ise YKS başvuru ücreti ne kadar? 2024? TYT, AYT sınav başvuru ücreti kaç TL? soruları yer aldı. Başvuruların başlamasına kısa süre kala merak edilen detaylar haberimizde yer alıyor.

YKS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

YKS sınavına girecek olan adayların gündeminde başvuru ücretleri yer aldı. TYT sınavına girmek için 295 TL ödenirken, TYT ve AYT sınavı için 590 TL ödenecek. TYT, AYT ve YDT'ye girecek olan öğrenciler ise 885 TL başvuru ücreti ödeyecek.

2024 YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

YKS başvuruları 1 Şubat Perşembe günü başladı. 

YKS BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN SON?

Üniversiteye yerleşmek için öğrencilerin gireceği YKS sınavının başvuruları 26 Şubat tarihine kadar devam edecek. YKS geç başvuruları ise 5 - 7 Mart aralığında gerçekleşecek. 

YKS başvuru ücreti ne kadar 2024? TYT, AYT sınav başvuru ücreti kaç TL?

YKS BAŞVURULARI NEREDEN, NASIL YAPILIR?

YKS sınavına girecek olan öğrenciler 1 Şubat itibarıyla başlayan başvuruları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapabilecek. Sınav için başvurular https://ais.osym.gov.tr sitesinden gerçekleşecek.

TYT, AYT NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM sınav takvimin duyurdu. Buna göre YKS'nin ilk oturumu olan TYT sınavı 8 Haziran'da yapılacakken 2. oturum olan AYT 9 Haziran'da yapılacak. YKS'nin 3. oturumu olan YDT ise 9 Haziran'da gerçekleşecektir.

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...