11 bin yıl hapsi isteniyordu! Thodex kurucusu Fatih Özer için tahliye kararı
Kripto para borsası Thodex üzerinden yüz binlerce kişiyi dolandıran ve hakkında 11 bin yıl hapis cezası istenen Fatih Özer'le ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Özer hakkında örgüt suçundan tahliye, dolandırıcılık suçundan ise tutukluluğunun devamına karar verildi.
Kripto para borsası Thodex ile 400 bin kişiyi dolandıran ve milyonlarca liralık vurgun yapan Fatih Özer, 20 Nisan 2021'de yurt dışına kaçmıştı. Kırmızı bültenle aranan Özer,, 30 Ağustos 2022'de Arnavutluk'un Vlora kentinde yakalanmıştı. Türkiye'ye iade edilmesinin ardından tutuklanan Özer, hem "suç örgütü" hem de dolandırıcılık suçundan yargılanıyordu. Hakkında 11 bin 196 yıl hapis cezası istenen Özer hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Özer ailesinin avukatı Sevgi Eraslan, Özer'in dolandırıcılık suçundan tutukluluğunun devamına, örgüt suçundan ise tahliyesine karar verildiğini duyurdu.
Avukat Sevgi Eraslan'ın açıklaması şöyle:
"Kamuoyunun da yakından takip ettiği Thodex dosyasında, mahkeme tarafından verilen son kararlar hakkında açıklama yapma gereği doğmuştur.
Hukukun evrensel ilkeleri gereği, herkes kesinleşmiş bir mahkeme kararıyla suçluluğu ispat edilene kadar masum kabul edilir. Masumiyet karinesi, demokratik bir hukuk devletinin en temel taşlarından biri olup, yargılama sürecinde şüpheli ve sanık haklarının korunmasını güvence altına alır.
"ORGANİZE BİR SUÇ YAPILANMASI İÇİNDE YER ALMADI"
Müvekkillerimiz hakkında yürütülen yargılama sürecinde mahkeme, dolandırıcılık suçlamasına ilişkin tutukluluğun devamına karar verirken, örgüt suçu yönünden tahliye kararı vermiştir. Bu karar, yargılama sürecinin dinamik yapısını ve her suç isnadının bağımsız değerlendirilmesi gerektiğini bir kez daha ortaya koymaktadır. Özellikle örgütlü suç isnadı bakımından verilen tahliye kararı, müvekkillerimizin organize bir suç yapılanması içinde yer almadığını göstermesi açısından önemli bir hukuki gelişmedir.
"YARGI SÜRECİ KARARA ULAŞMADAN KİMSE SUÇLU İLAN EDİLEMEZ"
Hukuk devleti ilkesi gereği, adil yargılanma hakkı herkes için vazgeçilmezdir. Yargılama süreci tamamlanmadan yapılan yorumlar ve peşin hükümler, yalnızca yargıya olan güveni zedelemekle kalmaz, aynı zamanda bireylerin temel haklarına da zarar verir. Unutulmamalıdır ki, yargı süreci nihai karara ulaşmadan hiçbir kişi suçlu ilan edilemez.
Müvekkillerimizin haklarının korunması ve adil bir yargılama sürecinin sağlanması için tüm hukuki yolları sonuna kadar takip edeceğimizi ve sürecin şeffaf ilerlemesi adına kamuoyunu doğru bilgilendirmeye devam edeceğimizi belirtiriz.
Avukatlık mesleği, kamu hizmeti niteliğinde olup, hukukun üstünlüğünü ve adaletin tesisini sağlama amacı taşır. Mesleğimizin temelinde etik kurallar ve mesleki ilkeler yer almakta olup, bu ilkelere daima sadık kalmaktayız. Aynı zamanda, müvekkillerimizin hak ve menfaatlerini en üst düzeyde koruyarak hukuki güvenlik ve adil yargılanma hakları çerçevesinde bir denge sağlamaktayız."
İşte bu gibi adamlara iyi yaptın mukafatlandirma ülkenin yobazlasmasini tetikliyor. 400 bin kişi zararlidan konuşuluyor adam dolandırmış herkes şikayetçi, parayı alan avukat ve gerisi diyecem diyecek lafım kalmıyor. Başka kişilere golandiricilik yolu açılıyor,