Karar Resmi Gazete'de! Araç muayene hizmeti tekrar özelleştiriliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Boş, Etiket, Json, Haber

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Karayolları Trafik Kanunu kapsamındaki araç muayene hizmetlerini özelleştirme kapsam ve programına aldı. Şu an muayeneleri yapan Doğuş Grubu ortaklığındaki TÜVTÜRK'ün sözleşme süresi 24 Ağustos 2027'de sona ereceğinden yeni ihale gerçekleştirilecek.

13 Ekim 1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamındaki araç muayene hizmetlerinin özelleştirme kapsamına alınmasına karar verildi. Konuyla ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 

TARİH VERİLDİ

Cumhurbaşkanı kararına göre, bu hizmetin özelleştirme işlemleri; kamu hizmetinin devamının sağlanabilmesi amacıyla 15 Ağustos 2027 tarihine kadar tamamlanması öngörülüyor.

ÖZELLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Özelleştirme, işletme hakkının verilmesi, mülkiyetin gayri ayni haklarının tesisi, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun diğer hukuki tasarruflar ve kiralama yöntemlerinden biri ya da birkaçı birlikte uygulanarak gerçekleştirilecek.

Resmi Gazete'deki karar şöyle: 

Araç muayene hizmetleri özelleştirme kapsam ve programına alındı  - 1. Resim

İLK İHALE 2004'TE YAPILMIŞTI

Araç muayene hizmeti işinin 20 yıllığına verilmesine ilişkin özelleştirme ihalesi, kuzey ve güney olarak iki bölge halinde 20 Aralık 2004'te yapılmıştı. İhaleyi kazanan Doğuş Grubu ortaklığındaki TÜVTÜRK ile imtiyaz sözleşmeleri, 15 Ağustos 2007'de imzalanmıştı. Bu sözleşmelerin süresi 14 Ağustos 2027'de sona erecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...