Asgari ücret, emekli ve memur zammı ne kadar olacak? Gözler Kabine toplantısında

- Güncelleme:
Ekonomi Haberleri

Milyonların beklediği asgari ücret zammının belirlenmesine kısa süre kaldı. Zammın konuşulacağı kritik Kabine toplantısı ise yarın 15 günlük aranın ardından yapılacak.

Milyonları ilgilendiren 2025 yılı zam oranları için geri sayım sürüyor. Zammın ne kadar olacağı merakla beklenirken kritik konu Kabine toplantısında da ele alınacak. 

15 günlük aranın ardından Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde 25 Kasım tarihinde toplanacak. Kabine'nin gündeminde çok sayıda önemli konu bulunuyor.

İç ve dış meselelerin yanında enflasyona yönelik atılacak adımlar da toplantıda ele alınacak. Diğer yandan toplantıda Gazze'deki açlığın nasıl giderileceğinin de masada olması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET MASADA 

Ekonomi başlığında da asgari ücret, memur ve emekli zamlarının da toplantıda konuşulması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brezilya ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını cevaplarken ekonomiye ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu:

Bizim amacımız vatandaşımızın toplumun bütün kesimlerini alım gücünü kalıcı olarak artırmaktır. Bunun da yolu enflasyonu kalıcı bir şekilde tek haneye düşürmekten geçer. İlk yılımızı dezenflasyona geçiş olarak öngörmüştük. Mayıs ayından bu yana enflasyonda düşüş var ve bu düşüş devam edecek.

VATANDAŞ ENFLASYONA EZDİRİLMEYECEK

2025 yılında özellikle hem para politikasının gecikmeli etkisi hem maliye politikasında bütçe açığının azalması hem de fiyatları bir şekilde bütçe imkanları çerçevesinde enflasyon hedefi paralelinde oluşturmamız enflasyonu düşürmeye devam edecek. Bakın geçen sene asgari ücretli kardeşlerimize biz yüzde 107 buçuk zam verdik. Geçen sene enflasyon yüzde 65'ti. Bu sene biz yüzde 49 zam verdik. Ekim ayı itibarıyla enflasyon yüzde 49'un altında.

Yani yılı da Merkez Bankamızın tahminlerine göre yüzde 44 civarında bir rakamla tamamlayacağız. Özetle biz ne emeklimizi ne memurumuzu ne asgari ücretlimizi, toplumun hiçbir kesimi enflasyona ezdirmeyeceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...