Asgari ücretli, emekli, memur... Cevdet Yılmaz'dan milyonları ilgilendiren enflasyon mesajı

Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Asgari ücretli, emekli, memur... Cevdet Yılmaz'dan milyonları ilgilendiren enflasyon mesajı
Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan asgari ücretli, memur ve emekliler başta olmak üzere milyonları ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Bu sene enflasyonda çok ciddi bir kırılma olacak. Yeniden tek haneli rakamlara bu ülkeyi kavuşturacağız" dedi.

Beyaz yakalısından, mavi yakalısına, memurundan işçisine, sosyal yardımlardan işsizlik maaşı alan birçok kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücrete yüzde 30 zam yapıldı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ocak ayında yüzde 15,75, memur ve memur emeklileri ise yüzde 11,54 oranında zam alacak. 

Maaşlara yapılan zamların ardından gözler enflasyonda yaşanacak düşüşe çevrildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyona dair milyonları ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Bu sene enflasyonda çok ciddi bir kırılma olacak." diyerek ücretli geçinen vatandaşlara umut verdi.

 AK Parti Aksaray 8. Olağan İl Kongresi'ne katılan Yılmaz şunları söyledi:

ENFLASYONDA DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK

"Önümüzdeki dönem, 2025'te de bu dezenflasyon dediğimiz yani enflasyon oranındaki düşüş süreci devam edecek ve Allah'ın izniyle 2025'in sonlarına geldiğimizde yine tabii ki bahsedeceğiz enflasyondan ama bugünkü kadar artık bahsetmeyeceğiz. Taşlar yerine oturacak.

HEDEFİMİZ KALICI REFAH

Bizim hedefimiz kalıcı sosyal refah üretmektir. İnsanı aldatan popülist politikalarla değil gerçekçi politikalarla kalıcı refah. Bunun da şartı ne? Enflasyonu düşürmek. Bugün ücret artışı yaparsınız, çok da yüksek yaparsınız. Yarın onu aşan bir enflasyon olduğu zaman hiçbir anlam ifade etmez.

ÇOK CİDDİ KIRILMA OLACAK

Önemli olan ücret artışlarını düşüş trendinde bir enflasyonla gerçekleştirmek. Biz de bu perspektifle hareket ediyoruz ve Allah'ın izniyle bu sene çok ciddi bir kırılma olacak. 2026-2027 perspektifinde de yeniden tek haneli rakamlara bu ülkeyi kavuşturacağız. Burada son derece kararlıyız ve bunu başardığımızda çok daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz."

Kaynak: Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet Deniz 4 Ocak 2025 22:48

Ya Başkanım senelerdir bunu diye diye artık inanacak hal kalmadı ki keşke inanabilsek Ama defalarca dediniz bunu Her 6 ayda bir diyorsunuz bu 3 mü 5 mi kaçıncı oldu sayamadım ama hiçbir şey değişmiyor O yüzden Yalancı Çoban hikayesine döndü Yani artık doğru da deseniz inanacak hal kalmadı

Sonraki Haber Yükleniyor...