Bakan Şimşek EYT'nin yıllık maliyetini açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Html, Haber

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen sene hayata geçirilen EYT'nin yıllık maliyetini açıkladı. Bakan Şimşek, "Geçen sene muhalefetin popülist iteklemesi ile seçim sürecinde EYT hayata geçirildi. Bu sene yıllık maliyeti 724 milyar TL. Milli gelirin yüzde 2’sine yakın bir rakamdan bahsediyoruz." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Habertürk canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şimşek, geçen yıl çıkarılan emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek EYT'nin yıllık maliyetini açıkladı.

Bakan Şimşek'in açıklamaları şöyle: 

"Biz programı yurt içinde ve yurt dışında birçok kesime anlatıyoruz. Şema yaptık, şemanın başlangıcı uluslararası normlara uygun rasyonel politikalar. Beraberinde yatırımcı güveni getiriyor, TL'ye ilgiyi artırıyor. TL'yi önceliklendiriyor. Liralaşmayı güven esasıyla sağlıyoruz. Bu da beraberinde reel kurda dengeyi, istikrarı getiriyor. Bu da dezenflasyonu getiriyor.

"DIŞ BORCUN MİLLİ GELİRE ORANI DÜŞECEK"

Geçen sene bu vakitlerde Türkiye'nin dış şoklar, seçim süreci gibi biriktirdiği dengesizlikler vardı. Bunlardan biri dış açıktı. Türkiye'nin geçen sene Mayıs'ta cari açığı 57 milyar dolardı. Bu Mayıs'ın verisi açıklandığında 26 milyar dolar olarak açıklanır. Yeni bir sanayi politikası ortaya koyacağız. Dış borcun milli gelire oranı düşüşe geçecek. Kalıcı şekilde rezerv biriktirmemize imkan sağlayacak.

"EYT'NİN BU SENEKİ MALİYETİ 724 MİLYAR LİRA"

Depremin, EYT'nin etkisiyle. Muhalefetin popülist iteklemesiyle EYT hayata geçirilmiş. EYT'nin bu seneki maliyeti 724 milyar lira. Milli gelirin yüzde 2'sine yakın rakamdan bahsediyorsunuz. Vergide adaleti ve etkinliği sağlama çabamız var. Bu da ikinci önemli dengesizlikti. Aslında enflasyonun da ana kaynağı geçen sene ikinci çeyrekte yüzde 4 büyündü. Bu büyüme denge itibarıyla ciddi sorun içeriyordu."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kadir 1 Temmuz 2024 19:11

Eytyi yük olarak görenler, 90lı yıllardan beri 40lı yaşlarda emekli olan 15 milyonu görmüyor, aynı haklarla emekli olan 3 milyon eytliyi yük olarak olarak görüyor.Halkın sorunlarıyla ilgilenmeyen 600 milletvekilinin maliyeti ne kadar

Kanuni 1 Temmuz 2024 17:02

EYT NİN MALİYETÎ. 724 MİLYAR TL. İMİŞ... BU SAYEDE İKTİDARDA KALMANIN MALİYETİ NE ? BÖYLE DEĞİLSE 31 MART 2024 ÜN ANLAMI NE ? BEN TERLİ BİR EMEKLİ OLARAK BUNLARI YEMİYORUM , YİYENLERE AFİYET OLSUN . FAİZ 0.50 , ENFLASYON 0.83 , EURO VE USD TL.NİN 33 KATI.

mesut 1 Temmuz 2024 11:17

zamanın da tedbir alıp vatandaşını aç gözlü gıda teröristlerine içimizde ki devlet düşmanlarına karşı tedbir alsaydınız ülkemiz şimdi bu durum da olmazdı

Sonraki Haber Yükleniyor...