Bankada parası olanlar dikkat! Devlet garantisi altına alınan tutar güncellendi

Editör:
- Güncelleme:
Bankada parası olanlar dikkat! Devlet garantisi altına alınan tutar güncellendi
Ekonomi Haberleri

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, bankada parası olan herkesi ilgilendiren bir karara imza attı. Mevduat hesaplarında devlet garantisi altına alınan tutar güncellendi. Buna göre bankanın batması durumunda hesaplardaki 950 bin liraya kadar olan tutar, TMSF tarafından sahibine ödenecek. 

Parasını mevduat ya da katılım fonunda değerlendirenlere ilişkin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, devlet garantisi altındaki tutarı güncelledi.

650 bin lira olan devlet garantisi altındaki tutar 950 bin liraya yükseltildi. Yeni düzenleme, 1 Ocak 2025'ten itibaren geçerli olacak.

KARAR NE ANLAMA GELİYOR?

Karar şu anlama geliyor: TMSF bankaların iflas etme riskine karşı mevduat sahiplerinin 950 bin liraya kadar olan paralarını garanti altına alıyor ve iflas durumunda mudiye ödemesini yapıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...