Beklenen müjde geldi! Şeker sensörü geri ödeme kapsamına alınacak

Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Beklenen müjde geldi! Şeker sensörü geri ödeme kapsamına alınacak
Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Dünya Diyabet Gününde şeker hastalarının beklediği müjdeyi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sensörlü şeker ölçüm cihazlarının geri ödeme kapsamına alınması için gerekli iş ve işlemlerin değerlendirme sürecinin devam ettiğini ve Maliye Bakanlığı'nın da olumlu görüşlerinin alındığını bildirdi.

'Tip 1 diyabet' hastası çocukları olan aileler, sensörler aracılığıyla düzenli kan şekeri ölçümü yapan cihazların Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geri ödeme listesine alınmasını talep ediyor ve Dünya Diyabet Günü’nde hükûmetten mutlu haber bekliyordu. Türkiye Gazetesi'nin dün gündeme getirdiği talebe ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan açıklama geldi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun 2025 yılı bütçeleri kabul edildi. Bakan Işıkhan, görüşmelerde milletvekillerinin sorularını cevapladı.

DEĞERLENDİRME SÜRECİ DEVAM EDİYOR

'Tip 1 diyabet' rahatsızlığı bulunan 18 yaş altı çocukların sensörlü şeker ölçüm cihazlarının SGK geri ödeme listesinde yer alıp almayacağına ilişkin soruyu cevaplayan Bakan Işıkhan, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'de 18 yaş altı 20 bin civarında tip 1 diyabetli çocuğumuz var. Bu çocuklarımızın sensörlü şeker ölçüm cihazlarına ihtiyacının olduğunu ben de biliyorum. Sensörlü şeker ölçüm cihazlarının geri ödeme kapsamına alınması için ilgili firmalar tarafından yapılan başvurular, Sağlık Hizmetleri Bilimsel ve Akademik Danışmanlık Komisyonumuzca değerlendirilmiştir. Sağlık Bakanlığından da görüş alınarak kurumumuzca görüşülmüştür. Sensörlü şeker ölçüm cihazlarının geri ödeme kapsamına alınması için gerekli iş ve işlemlerin değerlendirme süreci devam etmektedir."

"7 BİN ÇOCUĞA BU ALET VERİLDİ"

Sürekli glikoz izleme sistemleriyle ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ayrıca bir çalışma yürütüldüğünü söyleyen Işıkhan, bu kapsamda 7 bin çocuğa bu aletin verildiğini ifade etti.

"GEREKLİ İŞLEMLER EN KISA SÜREDE SONUÇLANACAK"

Işıkhan, "Diyabet ve komplikasyonlarına bağlı tedavi giderleri, hasta eğitimi, hiperbarik oksijen tedavisi işlemlerine ait giderler ile diyabet tedavisinde kullanılan ilaçlar, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kapsamında karşılanmaktadır. Sensörlü şeker ölçüm cihazlarının geri ödeme kapsamına alınması için gerekli iş ve işlemler en kısa sürede sonuçlanacaktır. Biraz önce Maliye Bakanlığımızın yetkilileriyle de görüştük. Onların da olumlu görüşleri oldu. İnşallah yakın zamanda komisyon kararını sizinle paylaşma fırsatımız olacak" diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...