Bir büyükşehir belediyesi daha Kent Lokantası açtı! Menü fiyatı 50 TL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Son dönemde belediyeler arasında yayılan Kent Lokantalarına bir yenisi eklendi. Manisa Büyükşehir Belediyesi de Kent Lokantası açtı. Şehzadeler ilçesinde hizmete açılan 'Kent Lokantası ve Halk Mandırası' projesinde 4 çeşit yemek ücreti 50 TL olarak belirlendi. Kent Lokantası 12.00-14.00 saatleri arasında hizmet verecek.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehzadeler ilçesinde bulunan Bahri Sarıtepe Gençlik Merkezi giriş katında ilk Kent Lokantası ve Halk Mandırası hizmete açıldı. Özellikle dar gelirli vatandaşlara yönelik uygun fiyatlı ve lezzetli yemekler sunmayı amaçlayan Kent Lokantası'nda menü fiyatı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek tarafından 50 TL olarak açıklandı.

Bir büyükşehir belediyesi daha Kent Lokantası açtı! Menü fiyatı 50 TL - 1. Resim


12.00-14.00 ARASINDA HİZMET VERECEK 

Günlük 500 kişilik yemeğin servis edileceği lokantadan vatandaşlar 12.00 ile 14.00 saatleri arasında faydalanacak.

Öte yandan Kent Lokantası'yla birlikte açılan halk mandırasında da Manisalı üreticilerden alınan süt ve süt ürünleri satışa sunulacak.

Bir büyükşehir belediyesi daha Kent Lokantası açtı! Menü fiyatı 50 TL - 2. Resim


"AMACIMIZ VATANDAŞIN YANINDA OLMAK" 

Yoğun katılımın olduğu, adeta mitingi andıran açılışta konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, “Seçim döneminde söz vermiştik. Ülkenin bir çok yerinde vardı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun öncülüğünü yaptığı Kent Lokantası'nı bugün Manisa’ma kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kent Lokantamız sosyal belediyecilik hizmetinin en önemli simgeleri haline geldi. Amacımız bu ekonomik krizde vatandaşımızın bir nebze de olsa yanında olabilmek. Bugün ayrıca halk mandırayı açıyoruz. Kent Lokantası'yla halk mandırayı aynı mekanda buluşturduk. Halk mandırayla süt üreticilerini ve hayvancılığı destekleyerek daha yaygın hale getirmek. Bugün süt normalde 12-13 TL’ye alınırken, Manisa Büyükşehir Belediyesi 17 TL gibi çok astronomik bir rakamla üreticilerimizden alıyor. Aldığımız bu sütü içme sütü olarak ve yaklaşık 15 çeşit süt mamulleriyle birlikte halk mandıramız aracılığıyla vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Hem de piyasa fiyatlarının yüzde 25 daha da altında” dedi.

Bir büyükşehir belediyesi daha Kent Lokantası açtı! Menü fiyatı 50 TL - 3. Resim


"17 İLÇEMİZDE HAYATA GEÇİRECEĞİZ" 

Kent Lokantası ve halk mandırayla birlikte üreticileri de güçlendirmeyi hedeflediklerini söyleyen Başkan Zeyrek, “Burada üreticiyi güçlendirmek ve sağlıklı ekonomik süt ürünlerini vatandaşlarımızla buluşturmayı amaçlıyoruz. Bugün Şehzadeler ilçemizde bir Kent Lokantası'nı ve halk mandırayı başlattık. Çok kısa süre içerisinde 17 ilçemizde hayata geçecek bir uygulamadır. Bununla da kalmıyoruz her sabah güne merhaba çorbasıyla birlikte 2 bin öğrencimize ilk okuldan üniversiteye kadar öğrencilere çorba ikram ediyoruz. Ben nasıl kendi evladımın güne aç başlamamasını, günde bir sıcak yemek yemesini istiyorsam Manisa’da yaşayan 1,5 milyon vatandaşımıza aynı özenle onlara bu hizmetle buluşturmaya her zaman devam edeceğim. Seçim boyunca hep tekrarladım. Biz halkın parasını halk için harcayacağız. Ranta değil halka hizmet edeceğiz. Kent Lokantası bunun en önemli göstergesidir. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bir büyükşehir belediyesi daha Kent Lokantası açtı! Menü fiyatı 50 TL - 4. Resim


GÜNLÜK MENÜ 50 TL

Manisalı lokanta esnafını da korumak adına Kent Lokantası'nda yemeği 500 kişiyle sınırlı tuttuklarını ifade eden Başkan Zeyrek, “Yaklaşık 500 kişilik yemek çıkartacağız. Bunu sınırlı tutmamızın sebebi lokantacı esnafımızı da düşünmemiz. 50 TL gibi sembolik bir rakamdan veriyoruz. 500 kişilik yemekle birlikte hem esnafımızı koruyacak hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dokunacağız. 2024 yılı bitmeden Akhisar, Turgutlu, Soma ve
Salihli’ye de Kent Lokantalarımızı hizmete almayı düşünüyoruz. Kent Lokantamız saat 12.00 ile 14.00 arasında hizmet verecek. Halk mandıramız sabah 08.00’de açılıyor akşam 18.00’e kadar açık” dedi.

Bir büyükşehir belediyesi daha Kent Lokantası açtı! Menü fiyatı 50 TL - 5. Resim


Başkan Zeyrek ve beraberindekiler konuşmanın ardından açılış kurdelesini kesti. Önlüğünü giyerek tezgah başına geçen Başkan Zeyrek, güveç, pirinç pilavı, salata, tatlı ve ayrandan oluşan menüyü kendi elleriyle vatandaşlara servis yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...