Bir Türk, bir Japon, bir Çinli teknolojiye yatırım yaptı

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bir Türk, bir Japon, bir Çinli teknolojiye yatırım yaptı
Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Toyota ve Çinli otomobil üreticisi BYD’nin distribütörlüğünü yapan ALJ ile Sabancı Holding, yeni teknoloji yatırımları için bir araya geldi. İş birliği ile özellikle yapay zekâ, ileri materyal, eğitim teknolojileri ve siber güvenlik alanları mercek altına alınacak.

ALİ ÇELİK'İN HABERİ- Farklı sektörlerde faaliyet gösteren iki önemli şirket, teknoloji girişimi için birlikte masaya oturdu. Ülkemizde Toyota ve BYD distribütörlüğü ile tanınan ALJ, küresel piyasalarda 75 yılı geride bırakan önemli yatırımlara sahip bir şirket olarak dikkat çekiyor. Japon otomotiv devi Toyota ve Lexus’un global çapta en büyük distribütörü konumundaki ALJ sayısız start-up projesine de sağladığı desteklerle adından söz ettiriyor. Sabancı Holding’in girişim sermayesi şirketi Sabancı Ventures ile stratejik bir iş birliğine imza atarak tekrar dikkatleri üzerine çeken ALJ, Türkiye’deki erken aşama teknoloji girişimlerine destek sağlayacak.

AKADEMİK GÜÇLE BÜYÜYECEK

Dev ortak neticesinde karşımıza çıkan J-START Fonu, akademik kurumlardan gelen derin teknoloji girişimlerine öncelik verecek. Sabancı Üniversitesinde duyurulan fon, erken aşama girişimcilere kapsamlı destek sağlamak ve teknoloji odaklı girişimlere yatırım yapmak üzere çalışacak. Özellikle yapay zeka, ileri materyal, eğitim teknolojileri ve siber güvenlik alanları mercek altına alınacak. ALJ Türkiye ve Avrupa Başkanı & CEO’su Ali Haydar Bozkurt, konuyla ilgili açıklamasında J-START Fonu’nun ülkemizdeki derin teknoloji ekosistemini daha fazla desteklemek adına oluşturulduğunu belirterek “J-START, Türkiye’nin, herkes için nasıl daha iyi bir gelecek oluşturabileceğimiz konusundaki araştırmalarda ön saflarda yer aldığını dünyaya göstermek amacıyla oluşturulmuştur. J-START’ın derin teknoloji girişimcilerini desteklemede ortaya koyacağı etkiyi görmek için sabırsızlanıyorum ve bu fondan elde edilecek sonuçlar konusunda oldukça iyimserim” dedi.

ÖNCELİK ÜNİVERSİTELERDE

 J-START Fonu, Türkiye’de kurulan start-up’lara yatırım yapacak ve üniversitelerden çıkan derin teknoloji start-up’larına öncelik verecek. Türkiye’nin ilk teknoloji ticarileştirme şirketi olarak Sabancı Üniversitesi tarafından kurulan Inovent, fon için danışmanlık ve keşif hizmetleri sağlayacak. Inovent tarafından sunulan öneri portföyünden seçilecek start-up’lara yatırım yapılmasına karar verecek olan Yatırım Komitesi’nde ALJ’den, Sabancı Holding’den ve Sabanı Üniversitesi’nden den birer temsilci yer alacak.

Bir Türk, bir Japon, bir Çinli teknolojiye yatırım yaptı - 1. Resim

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...