BİST 100 ne zaman 10 bin olacak? Analistler tek şartı açıkladı

Borsada son dakika! BİST 100 endeksi dünkü işlemlerde 9639 puandan kapanış yaptı. Endekste son üç gündür dar alanda kararsız bir görünüm dikkat çekiyor. Yapı Kredi Yatırım tarafında yapılan değerlendirmede; hızlı yükselişin ardından borsanın konsolide olmaya çalıştığı, 9.500 desteği korunabildiği sürece yukarı momentumun sürebileceği, ancak 9.750 direncinin açılması halinde 10.000-10.200 bandının ajandaya girebileceği ifade edildi.
TÜRKİYE GAZETESİ / EKONOMİ SERVİSİ - Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi dünkü işlemlerde sınırlı bir primle 9639 puandan kapanış yaptı. Gün içinde endeksin en yüksek 9744 seviyesini görerek geri çekilmesi dikkatlerden kaçmadı.
100 günlük ortalamaya da yakınlaşan 9750 bölgesinin bu hafta direnç olarak öne çıktığı görüldü. Analistler yükselişin devamı için bu direncin aşılması gerektiğini vurguluyor.
EN FAZLA YÜKSELEN HİSSELER
Dünkü işlemlerde BİST 100 kapsamındaki şirketlere bakıldığında PAPIL, BJKAS, ARDYZ, CCOLA ve SKBNK %4,13-%9,96 arası primle en fazla yükselen hisseler oldu.
ASTOR, LMKDC, SMRTG, KOZAL ve GOLTS ise %2,48-%4,56 arası değer kaybıyla birlikte en fazla düşen hisseler arasında yer aldı.
En fazla para girişi de YKBNK, AKBNK, SAHOL, ASELS ve BIMAS hisselerinde gerçekleşti.
ENDEKS NE ZAMAN 10 BİN OLUR?
Yapı Kredi Yatırım tarafından paylaşılan günlük bültende; endekste, 9.500 desteği üzerinde kısa vadeli momentumun gücünü koruduğu belirtildi.
Hızlı yükselişin ardından borsanın dalgalı hareketlerle konsolide olmaya çalıştığı, 9.500 korunabildiği sürece yukarı momentumun sürebileceği, 9.750 direncinin açılması halinde ise 10.000-10.200 bandının ajandaya girebileceği ifade edildi.
GÖZLER FAİZ İNDİRİMİNDE
Borsada aralık ayında gerçekleşmesi beklenen ilk faiz indirimi fiyatlara dahil olmaya başlarken, analistler, gelecek hafta açıklanacak kasım ayı enflasyon rakamlarının da %2 civarında gelmesi halinde borsanın doğru bir fiyatlama yapmış olabileceğini belirtiyor.
Endekste geri çekilmelerde; faiz indiriminden pozitif etkilenmesi beklenen banka, holding, gayrimenkul ve inşaat sektör hisselerine dikkat edilmesi gerektiği vurgulanıyor.