samdan
camii
hayirli-ramazanlar

BİST 100 yeni yıla yükselişle başladı! Gram altın, 3 hafta sonra 3 bin TL’yi aştı

- Güncelleme:
BİST 100 yeni yıla yükselişle başladı! Gram altın, 3 hafta sonra 3 bin TL’yi aştı
Ekonomi Haberleri

Piyasalarda son dakika! Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi 2025’in ilk işlem gününde %1,33 primle 9961’den kapanış yaptı. Banka ve holding hisselerine gelen alımlar dikkat çekti. Ons altın fiyatları da bugün %1’e yakın yükseldi. Yatırımcılar, ABD’de Trump yönetiminin göreve gelme tarihi yaklaştıkça, çıkabilecek potansiyel risklere karşı altına yönelmeye başladı. Gram altın, serbest piyasada 3 hafta aranın ardından bugün tekrar 3 bin TL’yi geçti.

TÜRKİYE GAZETESİ/Ekonomi Servisi-Piyasalarda yeni yılın ilk işlem günü, hareketli fiyatlamalarla geride kaldı. Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi 2025 yılına prim yaparak başlarken; döviz kurlarında gerileme ve altın fiyatlarında yükseliş öne çıktı.

Günün önemli gelişmelerine bakıldığında; TCMB verilerine göre toplam rezervler, 27 Aralık haftasında 156,2 milyar dolardan 155,1 milyar dolar seviyesine geriledi. Bankalar arası piyasada 2 Ocak 2024 dolar fiyatı ise %0,15 değer kaybıyla birlikte 35,31 TL sınırından günü tamamlıyor.  

İMALATTAN POZİTİF HABER

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan İmalat Sanayi Satın Alma Yöneticileri Endeksi de aralıkta 49,1 seviyesine yükseldi ve kritik eşik olan 50’ye bir adım daha yaklaştı. Kasım ayında 48,3 olan endeks, böylece yılın son ayında, imalattaki daralmanın biraz daha yavaşladığını gösterdi.

BORSA YILA YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Piyasalarda gerçekleşen rakamlara bakıldığında BİST 100 endeksi bugün %1,33 yükselişle birlikte 9961 puandan kapanış yaptı. Bankacılık sektör endeksinde yükseliş %2,5 seviyesinin de üzerinde gerçekleşti. Holding Endeksinde prim %2’ye yaklaşırken, Sınai Endeks %0,45 ile daha sınırlı artış kaydetti.

BİST 100 yeni yıla yükselişle başladı! Gram altın, 3 hafta sonra 3 bin TL’yi aştı - 1. Resim

İmalat sanayiinde daralma sinyallerinin yavaşlaması borsaya pozitif yansırken; yarın açıklanacak enflasyon rakamlarının ılımlı geleceği yönündeki beklentiler de piyasada moralleri yükseltti.

ALTINDA DİKKAT ÇEKEN PRİM

Altın fiyatları da yılın ilk gününe primle başladı. Küresel piyasalarda işlem gören ons altın fiyatı %0,90 yükselişle 2650 doları test etti. Yatırımcılar, ABD’de Trump yönetiminin göreve gelme tarihi yaklaştıkça, çıkabilecek potansiyel risklere karşı altına yönelmeye başladı. Çin'in teşvikleri de altına destek oluyor.

BİST 100 yeni yıla yükselişle başladı! Gram altın, 3 hafta sonra 3 bin TL’yi aştı - 2. Resim

2 OCAK 2025 GRAM ALTIN FİYATI

Serbest piyasada gram altın fiyatı 3 hafta aranın ardından tekrar 3.000 TL’nin üzerine çıktı. Akşam saatlerinde gram fiyatı 3006 TL’den işlem görüyor. Kapalıçarşı’daki kuyumcularda da gram altın 3058 TL’den ve çeyrek altın 4992 TL’den satılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...