Borsada 4,5 ay sonra bir ilk! BİST 100 düşüş trendinden çıktı

Editör:
- Güncelleme:
Borsada 4,5 ay sonra bir ilk! BİST 100 düşüş trendinden çıktı
Ekonomi Haberleri

Piyasalarda son dakika! BİST 100 endeksi bugün, 22 Temmuz’dan itibaren yaklaşık 4,5 aydır devam eden düşüş trendini yukarı kırarak, 9300 puandan kapanış yaptı. Analistler, söz konusu kırılmanın, 9250 puanın aşılmasıyla gerçekleştiğini; bu seviyeler korundukça, 9500-9700 bandına doğru yolculuğun başlayabileceğini belirtiyor. Bugünkü yükselişe de bankacılık endeksi %2,60 primle öncülük etti. İşte piyasalarda günün detayları…

TÜRKİYE GAZETESİ/Ekonomi Servisi- Piyasalarda hafta ortası işlemler geride kaldı. Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi bugün %0,80 yükselerek 9300 puandan kapanış yaptı. Endeks, 22 Temmuz’dan itibaren devam eden düşüş trendini yukarı kırarak pozitif sinyal gösterdi. Aynı zamanda borsa gün içinde 9415 puana kadar tırmandı ve son 6 haftanın en yüksek seviyelerini de test etti.


BORSADA BU SEVİYELERE DİKKAT

Analistler; 50 günlük ortalamaya da yakınlaşan düşüş trendi direncinin 9250’den geçtiğini belirterek, “Bu anlamda bugün 9300’den gerçekleşen kapanış, düşüş trendinin üzerinde gerçekleştiği için de umut verici. Bundan sonraki süreçte öncelikle 9200-9250 bandının üzerinde kalıcılık önemli. Ardından 9500-9700 bandına doğru hareketliliğin devam görülebilir” değerlendirmesinde bulunuyor.

BİST100 8 ayda %31 prim yaptı! 2024'ün 6 yeni hissesi, %100'den fazla  yükseldi | Türkiye Gazetesi


EN ÇOK YÜKSELEN VE DÜŞEN HİSSELER

Bugünkü işlemlerde YKBNK, KCHOL, MPARK, CIMSA ve ISCTR %4,65-%3,71 arası primle BİST 100 kapsamında en çok yükselen hisseler arasında yer aldı.

ADEL, KLSER, KCAER, CWENE ve BERA ise %5,08-%2,04 arası değer kaybıyla en çok düşen hisseler oldu.

ISCTR, AKBNK, KCHOL, TUPRS ve GARAN para girişinde başı çekerken; en fazla para çıkışı THYAO, PGSUS, TTKOM, DOHOL ve EREGL hisselerinde gözlemlendi.


ALTIN FİYATLARI PATİNAJ ÇEKİYOR

Bu arada atlın fiyatlarında da hareketli bir gün geride kaldı.  FED’in para politikası açısından kritik öneme sahip ABD ekim ayı enflasyonu, yıllık bazda %2,4’ten %2,6’ya yükseldi. Bu veri her ne kadar beklentiler dahilinde gerçekleşse de enflasyonda yükseliş yaşanması altın fiyatlarında moralleri bozdu.

Altın, o sinyali aldı! Yeni zirve hazırlığı mı? | Türkiye Gazetesi


13 KASIM 2024 ALTIN FİYATI

Gün içerisinde ons altın 2618 dolara kadar yükselse de akşam saatlerinde gelen satışların etkisiyle birlikte 2600 dolara kadar geriledi. Serbest piyasada gram fiyatı 2875 TL’ye gerilerken, Kapalıçarşı’da gram satış fiyatı 3020 TL ve çeyrek altın satış fiyatı 4930 TL’den gerçekleşiyor.

Altın fiyatlarında 'Fed' etkisi: Gram altın yükselir mi? Ünlü ekonomist en  kritik seviyeyi açıkladı | Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...