Çimsa kapılarını açtı! 100 milyar dolarlık pazara genç beyinler yetişecek

Eskişehir Teknik Üniversitesi iş birliğiyle Çimsa Teknoloji ve Etki Merkezini hizmete açan Sabancı, 100 milyar dolarlık ileri malzeme ekonomisine hükmedecek gençleri 3D ile yapılan ilk teknoloji merkezinde yetiştirmeyi hedefliyor.
ÖMER ŞEN ESKİŞEHİR- Sabancı Topluluğu Türkiye genelinde başlattığı Gençlik Seferberliği ile genç beyinlere sahip çıkıyor. Topluluğun “Beyin göçünden beyin gücüne” diye adlandırdığı seferberlik kapsamında, ilk Teknoloji ve Etki Merkezini geçtiğimiz ay sonunda İzmir’de hayata geçiren Sabancı Topluluğu, ikinci merkezi ise Türkiye’de üniversite öğrencisi yoğunluğunun en yüksek olduğu şehirlerden Eskişehir’de açtı. Sabancı Topluluğu şirketlerinden Çimsa tarafından Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) iş birliğiyle faaliyete geçen Çimsa Teknoloji ve Etki Merkezi, dünya ekonomisinin en önemli büyüme alanlarından biri olarak gösterilen malzeme teknolojilerinde faaliyet gösterecek.
İLERİ MALZEMEDE DEV PAZAR
Söz konusu merkezin, Türkiye’nin gelecek hedefleri açısından son derece önemli olduğunu ifade eden Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper “Yapılan araştırmalara göre, dünyada ileri malzeme pazarının büyüklüğü 5 yıl içerisinde yaklaşık 100 milyar dolara ulaşacak. Ülke olarak bu pazardan alacağımız pay, aslında bizim gelecekteki rekabet gücümüzün de bir göstergesi olacak. Türkiye’nin gelecekteki stratejik önemi artık sadece coğrafi konumla değil, ileri malzemedeki başarımızla ölçülecek. Çimsa Teknoloji ve Etki Merkezi bu alanda gençlerimize, akademisyenlerimize, girişimcilerimize bir ufuk açacak. Teorik ve pratik bilginin bir araya geleceğe bu merkez, bu alandaki teknolojilerin geliştiricisi olacak gençleri, akademisyenleri, girişimcileri, ülkemizin yeni nesil malzeme liderlerini yetiştirecek” şeklinde konuştu. Alper “Gençlere inanmak, onlara sonuna kadar güvenmek, sürekli ilerlemenin izinde olmak, bu merkezlerin ardındaki düşüncenin temelini oluşturuyor. ‘Beyin göçünden beyin gücüne’ olarak tanımladığımız söylem, Sabancı olarak gençlere inancımızın, cumhuriyete bağlılığımızın kelimelere dökülmüş hâli” dedi.
TÜRKİYE'NİN İLK 3D TEKNOLOJİ MERKEZİ
Çimsa Teknoloji ve Etki Merkezinin kendi alanında Türkiye’de 3D ile inşa edilen ilk teknoloji merkezi olma ünvanına sahip olduğunun altını çizen Alper “Merkezin dış duvarlarında kullanılan beyaz çimento Çimsa’nın Mersin’deki AR-GE merkezinde özel bir formülle hazırlandı. Tüm bu teknolojilere ev sahipliği yapan Mersin tesisimiz dünyada gri, beyaz ve kalsiyum alüminat çimento üretimi gerçekleştiren tek tesis konumunda. Dolayısıyla burası, isminin önündeki ‘teknoloji’ ifadesini sonuna kadar hak eden bir merkez. İnanıyoruz ki burası, malzeme teknolojileri alanında beyin göçünden beyin gücüne dönüşümün sembollerinden biri olacak” şeklinde konuştu.
"PARLAK FİKİRLERİ DÖRT DUVAR ARASINDAN ÇIKARACAĞIZ"
Çimsa CEO’su Umut Zenar ise “Aynı şirket stratejimizde olduğu gibi, merkezimizin stratejisinde de kendimize üçlü bir hedef seti belirledik. ‘Teoriden Pratiğe, Fikirden Ürüne, Değerden Etkiye’ olarak tanımladığımız bu üçlü formülle aslında en büyük hedefimiz burada geliştirilecek teknolojilerin ürüne dönmesini ve günlük hayatlarımızı etkilemesini sağlamak. Parlak fikirleri dört duvar arasından çıkarmak, laboratuvarların sınırlarını aşmak, tüm değer zinciri üzerinde bir etki gücü oluşturmak. Tüm bunları yapabilmek için sanayi-akademi iş birliklerinin sayısını ve kapsamını genişletmemiz gerekiyor. Merkezimiz aslında bu vizyonun Türkiye’deki simge platformlarından biri olacak” ifadelerini kullandı.
500 ÖĞRENCİYE AYLIK STAJ
Ümit Zenar’ın verdiği bilgiye göre lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki öğrencilere 6 haftalık eğitim programları sağlanacak. Sektör dinamikleri çok yakından tanıtılacak ve 5 yılda 500 öğrenci programdan yararlanacak. Program sadece bilgi vermekle kalmayacak, gençlerin ihtiyaç duyacağı liderlik vasıflarını kazanmaları da sağlanacak. Tam katılımcılara 4 aylık staj programları da sunulacak.