Elektriğe yüzde 38 zam geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Elektriğe yüzde 38 zam geldi
Haber, Bilgi, Detay, Haber

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Elektriğe yüzde 38 zam geldi. EPDK tarafından yapılan açıklamada "Tarife 1 Temmuz 2024'ten itibaren geçerli olacak" denildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), enerji üretim maliyetlerindeki artış nedeniyle elektriğin farklı grupları için fiyat artışı yapıldığını bildirdi.

1 TEMMUZ'DAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

EPDK'den yapılan açıklamada, yeni tarifelerin 1 Temmuz itibarıyla geçerli olacağı belirtildi. Açıklamada, "Enerji üretim maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle nihai elektrik perakende satış fiyatlarında mesken abone grubu için yüzde 38, tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için yüzde 38 ve yüksek kademesi için yüzde 20 artış yapıldı. Bu artışla beraber 100 kilovatsaat elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 207,23 lira oldu." ifadesine yer verildi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
r28 Haziran 2024 14:58

Keşke daha fazla zam yapsalar ekonomi düzeliyor diyorlar ama faizler %9 dan 24 e çıktı hayırlı olsun zam yapsınlar yaşayan yaşasın geçinemeyen ölsün kalanlar rahat etsin

Sonraki Haber Yükleniyor...