İstanbul, İzmir ve Ankara'da uygulanacak! Çalışan annelere aylık 11 bin lira destek

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İstanbul, İzmir ve Ankara'da uygulanacak! Çalışan annelere aylık 11 bin lira destek

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) yürütülen Avrupa Birliği (AB) destekli projeyle Ankara, İstanbul ve İzmir'de çocuk sahibi 7 bin anneye, 12 ay boyunca ayda 325 euro (11 bin 339 lira) destek verileceğini bildirdi. Destekten yararlanmak isteyenler e-Devlet'ten başvuru yapacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, çalışma hayatının her kademesinde kadınları desteklemeye devam ettiklerini belirtti. Çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmanın önüne geçmek için anneleri desteklediklerini, kayıtlı istihdamda kalmalarını sağladıklarını ifade eden Işıkhan, projenin ikinci dönemine başvuruların bugün itibarıyla başladığını aktardı.

KİŞİ BAŞI 11 BİN 339 LİRA 

Bakan Işıkhan, "Proje kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir'de, 12 ay boyunca, çalışan annelere 325 euro (11 bin 339 lira) destek sağlanacak. Eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvikini de sağlamayı hedeflediğimiz projeden 7 bin kadın faydalanacak." dedi. 

BAŞVURULAR E-DEVLET'TEN

Bakan Işıkhan, Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi'ne başvuruların e-Devlet üzerinden yapılabileceğini ifade etti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
murat 3 Haziran 2024 16:45

Çalışmayan ev hanımlarına verin bakın nüfus nasıl artıyor

Misafir42 3 Haziran 2024 12:04

O yardım yapılacak 7000 kişide bellidir zaten. Türkiyede ankara istanbul ve izmirden başkada vilayet yok zaten. Bütçede para yok. Memura seyyanen zam. Memura enflasyon farkı. Sgk emeklileride diğer vilayet vatandaşları gibi uzaktan ankara İstanbul izmiri izliyor.

Sonraki Haber Yükleniyor...