Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı tavanı arttı, işte yeni rakam 

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı tavanı arttı, işte yeni rakam 

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Memur zammıyla birlikte kıdem tazminatı tavanı da arttı. 6 aylık enflasyon rakamlarına göre memurlara yüzde 19,31 zam yapılacak. Böylece kıdem tazminatı tavanı da 41 bin 827 liraya yükseldi.

Milyonların merakla beklediği enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon haziranda yüzde 1,64 artarken, 6 aylık enflasyon yüzde 24,73 olarak gerçekleşti. Böylece memurlara yapılacak zam oranı da belli oldu. Memur zammıyla birlikte kıdem tazminatı tavanı da arttı. 

KIDEM TAZMİNATI TAVANI NE KADAR OLDU?

6 aylık enflasyona göre memurlara yüzde 19,31 zam yapılacak. Memur zammına paralel olarak kıdem tazminatı tavanı da yükseldi. Ocak-haziran döneminde 35 bin 58 lira olan kıdem tazminatı tavanı yüzde 19,31 zamla 41 bin 827 liraya çıktı.

ASGARİ ÜCRETLİNİN KIDEM TAZMİNATI

Temmuz ayında asgari ücrete bir zam kararı alınmadı. Bu nedenle asgari ücretlilerin kıdem tazminatında bir değişiklik olmadı.  Asgari ücret ile çalışan işçinin kıdem tazminatı 20 bin 2 lira olarak kaldı. Ocak ayında yapılacak zamla bu rakam artacak. 

KIDEM TAZMİNATI NEDİR?

Belirli bir süre çalıştıktan sonra işine son verilen ya da emeklilik dolayısıyla işinden ayrılmak durumunda bulunan işçiye, çalıştığı süreye göre, işyerince topluca ödenen para.

KIDEM TAZMİNATI NASIL HESAPLANIR?

Kıdem tazminatı hesaplanırken, işçinin işten ayrılırken giydirilmiş en son brüt ücreti esas alınıyor. İşçiye, iş yerinde geçirdiği her bir yıl için bir aylık (30 gün) brüt ücreti tutarında ödeme yapılıyor, bu ödemeden sadece damga vergisi kesiliyor. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...