Merkez Bankası açıkladı: Konut fiyatlarında reel düşüş sürüyor

Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Merkez Bankası açıkladı: Konut fiyatlarında reel düşüş sürüyor
Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Merkez Bankası verilerine göre Konut Fiyat Endeksi (KFE), 2025 yılının ilk ayında yıllık bazda yüzde 31,9 artarken, reel olarak yüzde 7,2 düşüş kaydetti.

Türkiye'deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan KFE (2023=100) ocakta bir önceki aya göre yüzde 4,7 artarak 165,9 oldu.

OCAKTA REEL OLARAK YÜZDE 7,2 AZALDI 

KFE, ocakta yıllık yüzde 31,9 artarken, bu dönemde reel olarak azalış yüzde 7,2 oldu.

ANKARA'DA AYLIK ARTIŞ YÜZDE 5,7

Üç büyük il için KFE değişimine bakıldığında, ocakta bir önceki aya göre İstanbul'da yüzde 3, Ankara'da yüzde 5,7 ve İzmir'de yüzde 4,9 artış görüldü.

Endeks değerleri önceki yılın aynı ayına göre ise İstanbul'da ve İzmir'de yüzde 29,6, Ankara'da yüzde 36,6 yükseldi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...