Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan basına kapalı önemli toplantı: Fiyat istikrarı vurgusu yaptı

Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan basına kapalı önemli toplantı: Fiyat istikrarı vurgusu yaptı
Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Uşak ve Denizli'de iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Basına kapalı toplantıda sunum yapan Karahan, fiyat istikrarının sağlanmasına vurgu yaptı.

Faiz indirimlerine Aralık ayında start vererek 250 baz puanlık indirime giden Merkez Bankası, Ocak 2025'te de 250 baz puanlık indirimle faizi yüzde 45'e çekmişti. Yıl sonu enflasyon tahminini ise yüzde 21'den yüzde 24'e çıkaran Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, yurt içi ziyaretler ile fiyat istikrarının sağlanması için iş dünyasına önemli mesajlar vermeye devam ediyor.

Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Para Politikası ve Makroekonomik Görünüm Toplantıları kapsamında ziyaret ettiği Uşak ve Denizli'de sunum yaptı. Basına kapalı gerçekleşen toplantılarda Karahan sunumlarında, toplumsal refaha en büyük katkıyı fiyat istikrarını sağlayarak vereceklerini vurguladı.

TOPLUMSAL REFAH İÇİN FİYAT İSTİKRARI ŞART

TCMB'den yapılan açıklamaya göre Karahan, "Toplumsal refaha en büyük katkıyı fiyat istikrarını sağlayarak vereceğiz." ifadesini kullanan Karahan, fiyat istikrarının reel sektörün yatırım kararlarında öngörülebilirliği artıracağını belirtti.

Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan basına kapalı önemli toplantı: Fiyat istikrarı vurgusu yaptı - 1. Resim

Türkiye ekonomisinin mevcut durumu, enflasyonla mücadele süreci ve para politikasına ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantılar, Karahan'ın sunumları ve soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

KARAHAN, UŞAK'TA YAŞAR AKAR İLKOKULU'NU ZİYARET ETTİ

Uşak'ta Yaşar Akar İlkokulu'nu ziyaret eden Fatih Karahan, burada kendisini Uşak'a davet eden ikinci sınıf öğrencileriyle bir araya gelerek sohbet etti.

Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan basına kapalı önemli toplantı: Fiyat istikrarı vurgusu yaptı - 2. Resim

Yaşar Akar İlkokulu 2-B ve 2-D sınıfı öğrencileri, derslerindeki Türk lirasını tanıma etkinliği kapsamında çizdikleri para resimlerini TCMB Başkanı Karahan'a göndermişti.

Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...