Rant pazarı bitiyor! Yeni düzenlemeyle “aracı” olmayacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Rant pazarı bitiyor! Yeni düzenlemeyle “aracı” olmayacak

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Pazar yerleri doğrudan satıcıya tahsis edilecek. Yatırım için yapılan ikincil kiralama bitecek. Düşen tezgâh maliyeti ürün fiyatına da yansıyacak.

ESMA ALTIN ANKARA -  AK Parti’nin fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek için TBMM’ye sunduğu kanun teklifiyle pazarda satılan ürünlerin maliyetlerinin artmasına neden olan pazar tezgâhı kiralarına yönelik de düzenleme yapılıyor.

Teklifle, kapalı pazarlardaki satış ve diğer yerlerin, pazarcılara yüksek fiyatlarla kiralanmasına neden olan sınırlı ayni hak yöntemiyle kiralama usulü kaldırılıyor.

Teklife göre, belediyelerden tezgâhı uygun bedelle kiralayıp, ardından bu tezgâhı ikinci, üçüncü kişilere yüksek fiyatlarla kiralayanlara geçit verilmeyecek. Böylece, tezgâhların pazarcılık mesleğinden olmayan diğer kişilere verilmesi sonucu pazarcıların maliyetlerinin artmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Uygulamanın; bu yerlerin, mesleği pazarcılık olmayan kişilerce alınıp birkaç kişiye kiralatılarak birer yatırım aracına dönüştürüldüğüne dikkat çekilen düzenleme gerekçesinde, bu satış nedeniyle oluşan  maliyetlerin ise tüketicilere “etikette fiyat artışları” olarak yansıtıldığının altı çizildi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Fahiş tezgah fiyatları 10 Mayıs 2024 15:25

Belediyeden nenredeyse bedavaya kiralanan Pazar yerleri için öyle fiyatlar istiyorlar ki sanki babalarının malı arsayı satıyorlar. Bu işin bazı kişiler tarafından adeta icazet almak aracı parası vermek tezgah parası vermek gibi bir araba parası isteyen dahi var. Pazarcilarin büyük çoğu bir kuruş vergi dahi vermiyor evet evet yanlış duymadınız çünkü vergiye kayıtlı değil. Vergi levhası olmadığı halde belediyede yeri üstüne geçirebiliyor. Öyle bir rant pazarı kurulmuş ki daha neler neler...

Ayhan 5 Mayıs 2024 06:09

Hal yasası

Sonraki Haber Yükleniyor...