Son dakika Trump kulisi! Bitcoin ipten döndü

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bitcoin’de son dakika! Dünkü işlemlerde 2 ay aranın ardından 90 bin doların altına sarkan BTC fiyatı, 14 Ocak 2025 işlemlerinde tekrar 95 bin dolara yöneldi. Gelecek hafta ABD’de Başkanlık koltuğuna oturacak Trump’ın “kripto para dostu düzenlemeleri imzalamaya hazırlandığı” yönündeki haberler ve MicroStrategy’den yeni BTC alımı, Bitcoin’e destek oldu. Analistler, 97 bin 300 doları ana direnç olarak gösteriyor.

TÜRKİYE GAZETESİ/ Ekonomi Servisi- Bitcoin fiyatında son 24 saatte sert hareketler yaşandı. Dün 89 bin dolar sınırına kadar gerileyen BTC fiyatı, gelen tepki alımlarıyla birlikte 14 Ocak 2025 işlemlerinde tekrar 95 bin dolara yöneldi. Böylece BTC fiyatı 2 ay aranın ardından 90 bin doların altını test etti.

BTC’DE KRİTİK SEVİYELER

Kısa vadede BTC için 95 bin 800 trend direnci ve 50 günlük ortalamaya işaret eden 97 bin 300 dolar seviyesinin kritik noktalar olarak öne çıktığını belirten analistler; dolar endeksinde yaşanan yükselişin ve FED beklentilerinin düşmesinin BTC’yi de etkilediğini, 89 bin doların destek olduğunu belirtiyor. Bu arada gözler bir yandan gelecek hafta fiilen göreve başlayacak olan ABD’nin seçilmiş Başkanı Donald Trump’a çevrildi.

Son dakika Trump kulisi! Bitcoin ipten döndü - 1. Resim

“KRİPTO DOSTU” İMZALAR GELİYOR

Trump’ın, koltuğa oturduğu hafta kripto para dostu düzenlemeleri imzalamaya hazırlandığı ileri sürüldü. Mevcut durumda ABD’de bankalar, pahalı ve riskli olduğu için kripto para tutmaktan kaçınıyor. Trump’ın öncelikle bunun önünü açacağı ifade ediliyor. Böylece bankalar, müşterileri için kripto saklama gibi hizmetleri verebilecek

MICROSTRATEGY’DEN YENİ ALIM

Öte yandan MicroStrategy yeni BTC alımı açıkladı. ABD’li şirket, geçen hafta 2 bin 530 adet Bitcoin daha aldığını duyurdu. Bu lamı için 243 milyon dolar ödeme yapıldı. Şirketin böylece bu yıl ikinci alımını da yapmış oldu.

BTC’ye kurumsal ilginin ve desteğin devam ettiği görülürken, diğer taraftan ABD’li ETF’lerin dün 313 milyon dolarlık satış yapması dikkatlerden kaçmadı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...