Türkiye'nin öncü markalarından Dardanel, yabancılara satılıyor 

Editör:
- Güncelleme:
Türkiye'nin öncü markalarından Dardanel, yabancılara satılıyor 
Ekonomi Haberleri

Ton balığı denince Türkiye'de akla ilk gelen marka olan Dardanel'in yüzde 17,06'lık payı yurt dışına satılacak. Şirketten konu hakkında KAP'a açıklama yapıldı.

Türkiye'nin ünlü ton balığı markası Dardanel ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. KAP'a yapılan açıklamada şirketin borsada işlem görmeyen yüzde 17,06'lık hissesinin yabancı bir kuruluşa satılacağı belirtildi. Niyazi Önen Holding, satış için görüşmelere başlayacak. 


Türkiye'nin öncü markalarından Dardanel, yabancılara satılıyor  - 1. Resim


KAP açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: 

"Şirket hakim ortağımız Niyazi Önen Holding A.Ş. tarafından aşağıdaki şekilde yönetim kurulu kararı alındığı bilgisi tarafımıza iletilmiştir.

Şirketimizin 28.11.2024 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında;

Şirketimizin sahibi bulunduğu Dardanel Önentaş Gıda Sanayi A.Ş. hisse senetlerinden (şirketin sermayesinin % 68,60'ına sahibiz) borsada işlem görmeyen 100 milyon adetlik bölümünün (bu miktar şirketin sermayesinin % 17,06'lık kısmına tekabül ediyor) borsa dışı işlemle, yurtdışında yerleşik bir yatırımcı kuruluşa satışı konusunda ( her halükarda şirket sermayesinin % 51,5'lik kısmının sahibi olarak kalacağımız şekil, kayıt ve şartı ile) görüşmelere başlanmasına ve bu konuda Osman Niyazi Önen ve/veya Aşkın Kurultak'a yetki verilmesine karar verilmiştir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda29 Kasım 2024 14:18

yabancıların açlıktan nefesi kokuyordu ,biraz daha zenginlesinler

mesut29 Kasım 2024 09:34

tamam para için vatanı da satarsıınız

Nail 29 Kasım 2024 08:07

Ne varsa satın yerli birşey kalmasın.

Sonraki Haber Yükleniyor...