Tütün üreticilerinin fiyat beklentisi 450 TL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Tütün üreticilerinin fiyat beklentisi 450 TL
Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Artan maliyetler nedeniyle dert yanan tütün üreticileri, fiyatın en az 450 TL olması gerektiğini belirtti. 

Samsun'un Alaçam ilçesi Gökçeboğaz Mahallesi'nde tütün üreticiliği yapan Bedir Uyanık, artan maliyetlerden dolayı tütünün kilogram fiyatının en az 450 TL olması gerektiğini söyledi.

"AMELE BİN TL GÜNLÜK İSTİYOR"

Uyanık, "Mazot, gübre, ilaç fiyatları yüksek durumda. Tütünde yevmiye maliyetleri de her sene yükseliyor. Bugün bir amele tarlaya gelmek için bin TL günlük yevmiye istiyor. Tütünün şu andaki baş fiyatı 180 TL'dir. Normalde 450-500 TL olması gerekmektedir" dedi.

Tütün üreticilerinin fiyat beklentisi 450 TL - 1. Resim

Uyanık, Karadeniz Bölgesi'nde tütün kurutması sırasında yağmur ve çiğ tehlikesinin olduğu yerlerde vagon usulü kurutma yönteminin uygulandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...