Ünlü yayın platformundan 1 milyar dolarlık yatırım
Netflix, Meksika'ya 4 yıl içinde 1 milyar dolar yatırım yapacak. Yatırımın ülke genelinde istihdam imkanı ve bazı fırsatlar sunması bekleniyor.
Dünyanın en büyük dijital yayın platformlarından olan Netflix'in eş üst yöneticisi (CEO) Ted Sarandos, Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum'un Mexico City'de düzenlediği basın toplantısında konuştu.
Konuşmasında Meksika'nın şirket için öneminden bahseden Sarandos, Netflix yapımlarının ülkedeki ekonomik etkisine dikkati çekti.
Sarandos, Sheinbaum'un "büyüme ve fırsatlarla dolu, canlı ve müreffeh bir Meksika vizyonunu" paylaştıklarını vurguladı.
Bunun bir parçası olmak istediklerini dile getiren Sarandos, "Netflix'in önümüzdeki 4 yıl içinde Meksika'da dizi ve film yapımı için 1 milyar dolar yatırım yapacağını duyurmaktan mutluluk duyuyorum." dedi.
Sarandos, bu yatırımın görsel-işitsel sektörün büyümesine yardımcı olacağını, ülke genelinde istihdam ve fırsatlar oluşturacağını ifade etti.