Yeme içme sektörü kriz dinlemiyor!

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yeme içme sektörü kriz dinlemiyor!
Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Enflasyon ve artan maliyetler hemen her sektörü derinden etkiliyor. Neredeyse her ürüne zam yapılırken yeme içme sektörü ise ortaya çıkan yüksek fiyat tarifelerine karşı âdeta ekonomik krize meydan okuyor.

MÜSİAD Hizmetler Sektör Kurulu tarafından hazırlanan “Yeni Yüzyılda Gastronomi: Yiyecek-İçecek Sektöründe Değişim ve Dönüşüm” raporunda da Türkiye’de yiyecek içecek sektörünün pazar büyüklüğünün 2023 yılında 415,55 milyar TL’ye ulaştığı açıklandı.

2026 PAZAR BÜYÜKLÜĞÜ ÖNGÖRÜSÜ 772 MİLYAR LİRA 

MÜSİAD Hizmetler Sektör Kurulu Başkanı Ali Tutuk, rapora ilişkin açıklamasında “Pazarın gelecek öngörüleri incelendiğinde 2026 yılına kadar 772,4 milyar TL’ye ulaşacağı tahmin edilmektedir. Türkiye, coğrafi konumu ve genç nüfusu ile yerel ve uluslararası pazarlarda büyümeye devam etmekte, aynı zamanda dünya mutfak trendlerine uyum sağlayarak rekabet gücünü artırmaktadır” dedi.

"PANDEMİ SONRASI DÖNEMDE BÜYÜK İLGİ GÖRMEYE BAŞLADI"

Tüketici talepleri doğrultusunda sağlıklı, güvenilir ve sürdürülebilir ürünlere olan ilginin arttığını kaydeden Ali Tutuk “Fonksiyonel gıdalar, bağışıklık sistemini güçlendiren gıdalar olarak pandemi sonrası dönemde büyük ilgi görmeye başladı. Bu tür gıdalar, sağlıklı hayat trendine uygun olarak, tüketici taleplerini karşılıyor ve pazarda önemli bir yer ediniyor. Organik gıdalar, bitki bazlı ürünler ve yerel kaynaklı gıdalar, tüketici talepleri doğrultusunda büyüyen segmentler arasında yerini alıyor” açıklamasında bulundu. Yerel ve organik ürünlerin yükselişinin küçük işletmelere büyük fırsatlar sunduğunu belirten Tutuk “Yerel gıda üreticileri, büyük zincir restoranlara karşı rekabet avantajı elde etmeye başladı. Bu eğilim, küçük ölçekli işletmelere hem daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşma fırsatı vermekte” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Nurullah Karakoç 13 Ekim 2024 08:48

Sayın yetkililer sadece gidadami sahtecilik var asıl kanserojen giyim ve ayakkabı lardami tamamı sentetik ve kimyasallar dermatoloji bölümünden randevu alanamiyor

Sonraki Haber Yükleniyor...