Yoğun talep vardı, Bakan Şimşek'ten açıklama geldi! Milyonların gözü bu tarihte

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gelir İdaresi Başkanlığı, kurumlar vergisi beyannamesinin verme süresinin 30 Nisan'da sona ereceğini ve uzatılmayacağını açıklamasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten yeni bir açıklama geldi. "GİB başkanımızla görüşeceğim." diyen Bakan Şimşek, süreci gerekirse bir iki gün uzatabileceklerini söyledi.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), kurumlar vergisi beyannamesinin 30 Nisan Çarşamba günü sonuna kadar verilmesi gerektiğini belirtti. GİB'ten yapılan açıklamada, "Kurumlar vergisi mükellefleri tarafından 2024 hesap dönemine ilişkin kurumlar vergisi beyannamesinin 30 Nisan Çarşamba günü sonuna kadar verilmesi ve tahakkuk eden kurumlar vergisinin aynı sürede ödenmesi gerekmekte olup söz konusu süre uzatılmayacaktır." denildi. 

Sürenin uzatılmasına yönelik taleplerin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten dikkat çeken bir açıklama geldi. Şimşek gerekirse sürenin uzatılabileceğini belirtti. 

"VERGİNİN TABANINI GENİŞLETMEYİ HEDEFLİYORUZ" 

Uzatma taleplerine ilişkin konuşan Şimşek, "Kurumlar vergisi beyannamesinin 30 Nisan olduğu bir yıl öncesinden belli. Bütün veriler elektronik ortamda. Ona rağmen tabii ki uzatma talepleri hep oluyor. Bu yönde epey bir talep var. Ben genelde arkadaşların teknik görüşüne saygı duyarım. GİB başkanımızla görüşeceğim. Gerekirse bir iki gün uzatırız. Ancak esas odaklanmamız gereken konu şu. Türkiye’de herkes kazandığı oranda vergi vermek durumundadır. Biz kayıt dışıyla mücadele ederek verginin tabanını genişletmeyi hedefliyoruz." dedi.

"KİMSEYE CEZA YAZMAK İSTEMİYORUZ" 

Şimşek sözlerini şöyle devam ettirdi: "Dünyada kayıt dışının sıfır olduğu bir ülke yok. Ancak bizde yüksek. Biz kayıt dışılıkla mücadelede kararlıyız. Maliye’nin bazı bölümlerinde teknoloji nedeniyle işi olmayan arkadaşlarımızı da GİB’e kaydıracağız. Biz kimseye ceza yazmak istemiyoruz. 5 yıllık geriye doğru inceleme yapılmasını istemiyorsa mükelleflerimiz, bugün gelip beyanname verirlerse mükelleflerimiz yine kabul ederiz. Ancak denetim kaçınılmaz."

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...