AFAD kira yardımı ne kadar oldu, devam edecek mi? Deprem kira yardımı uzatılacak mı 2024?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
AFAD kira yardımı ne kadar oldu, devam edecek mi? Deprem kira yardımı uzatılacak mı 2024?
Güncel Haberleri  / Türkiye Gazetesi

6 Şubat Kahramanmaraş depreminde yaşanan yıkım sonrası AFAD, evlerini kaybetmiş depremzedelere kira ve barınma desteğinde bulunuyor. 2024 yılına girilmesiyle beraber AFAD kira yardımı ne kadar oldu, devam edecek mi? Deprem kira yardımı uzatılacak mı 2024? sorularına cevap aranıyor.

6 Şubat'ta yaşanan deprem sonrası evlerini kaybetmiş depremzedelere kira ve barınma yardımı verilmeye başlandı. Afetzede kira desteğinde bulunan AFAD'ın 2024 yılına girerken 1 yıl ödeneceği söylenen kira desteğine devam edip etmeyeceği merak ediliyor. AFAD kira yardımı ne kadar oldu, devam edecek mi? Deprem kira yardımı uzatılacak mı 2024? 

AFAD KİRA YARDIMI NE KADAR OLDU, DEVAM EDECEK Mİ?

AFAD'ın afetzede kira desteğini 1 yıl süreyle verileceği biliniyordu. 2024 yılında depremzede kira yardımının uzatılacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı. Depremzede kira yardımı ev sahibi olanlar için 5 bin TL, kiracı olanlar içi ise 3 bin TL olarak ödeme yapılıyor. 

Depremzede kira desteği başvuruları e-Devlet üzerinden "Afetzede Barınma Desteği Başvurusu" ekranından yapılıyor. 

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...