Astana'da Devlet Başkanları Zirvesi... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Gazze' mesajı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana, Şanghay İşbirliği Örgütü, Haber

Güncel Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana'daki Devlet Başkanları Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Filistin'deki vahşeti dünyaya duyurmaya devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail'e ateşkes baskılarının artması gerekiyor. Gazze'de 40 bin masum insan öldürüldü" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kazakistan'ın başkenti Astana'daki Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 24. Devlet Başkanları Zirvesi'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Devlet Başkanları Zirvesi için Bağımsızlık Sarayı'nda - 1. Resim

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAĞIMSIZLIK SARAYI'NA GELDİ

Sabahın erken saatlerinde Moğolistan Cumhurbaşkanı Ukhnaagiin Khurelsukh ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, temaslarının ardından zirvenin yapılacağı yere geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Bağımsızlık Sarayı'na geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Devlet Başkanları Zirvesi için Bağımsızlık Sarayı'nda - 2. Resim

LİDERLER ONURUNA VERİLEN YEMEĞE KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında liderler onuruna verdiği yemeğe katıldı.

Bağımsızlık Sarayı'ndaki resmi yemek, basına kapalı gerçekleştirildi.

"İSRAİL'E BASKILAR ARTIRILMALI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazze'de yaklaşık 40 bin masum hayatını kaybetti. 90 bin Filistinli sivil yaralandı." şeklinde konuştu.

Erdoğan, Astana'daki basın toplantısında konuşmasına şu ifadelerle devam etti;

"Zirve için belirlenen "Sürdürülebilir Barış ve Kalkınma Arayışı'nda Çok Taraflı Diyalogun Güçlendirilmesi" teması son derece isabetli olmuştur. Kural temelli uluslararası sistemin sütunlarının sarsılmakta olduğu bir dönemden geçiyoruz. Terörizm, İslam ve yabancı düşmanlığı, düzensiz göç, iklim değişikliği, enerji ve gıda güvenliği ile tedarik zincirlerindeki aksamalar gibi meydan okumalar, yaşanan jeopolitik sarsıntıların şiddetini artırıyor. Bunun en son ve acı örneği hepimizin gözleri önünde Gazze başta olmak üzere işgal edilmiş Filistin topraklarında sergilenmektedir. Gazze'de ayrım gözetmeksizin gerçekleştirilen saldırılar sonucu yaklaşık 40 bin masum hayatını kaybetti. Yaklaşık 90 bin Filistinli yaralandı. 16 binden fazla masum çocuğun altında can verdikleri yıkıntılar, esasen meşruiyetini kaybeden uluslararası sistemin enkazıdır."

"Bu yıkıma son vermek için İsrail'in durdurulması ve kalıcı ateşkesi kabul etmeye zorlanması lazım. Bunun için de İsrail yönetimi üzerindeki baskının artırılarak sürdürülmesi gerekiyor. Elbette uluslararası düzenin karşı karşıya kaldığı tüm bu krizler karşısında karamsarlığa kapılmadan tüm samimiyet ve gayretiyle küresel adalet için seslerini yükselten ilkeli ülkeler de var. Türkiye olarak mütemadiyen mevcut uluslararası düzenin zafiyetlerine dikkat çekiyoruz. Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu küresel adaletsizlikleri ortadan kaldıran, ekonomik eşitsizliklerin üzerine giden, barış, güvenlik, istikrar ve refah üreten etkili ve tüm insanlığı kucaklayıcı bir uluslararası sistemin inşası için tüm engellemelere rağmen çalışıyoruz."

"GAZZE'YE GÖNDERİLEN YARDIMLARIN ÜÇTE BİRİNİ ÜSTLENDİK"

"Amacımız insanı ve insani değerleri merkeze alan girişimci diplomasi anlayışıyla bölgemizde ve ötesinde bir barış kuşağı tesis etmektir. Gazze'ye gönderilen yardımların üçte birini Türkiye olarak biz üstlendik. Yaklaşık 620 ton insani yardım taşıyan 20’inci iyilik trenimiz 12 Haziran’da Afganistan’a ulaştı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Devlet Başkanları Zirvesi için Bağımsızlık Sarayı'nda - 3. Resim

Düzenleyen:  - Güncel
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...