Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan AK Parti yönetimine Mevlanalı uyarı: Bize asla ve asla yakışmaz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam, Açıklama, Haber

Güncel Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki AK Parti kampının ardından konuştu. Siyasette yumuşama dönemini işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yol ve yöntemlerimiz farklı olsa da muhalefetin de aynı duygularda olduğuna inanıyorum" dedi. Mevlana'nın sözüyle uyarılarda bulunan Erdoğan, "Milletimizin beklentilerine kulak tıkamak bize asla ve asla yakışmaz" diye konuştu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Enflasyon sorununu mutlaka çözeceğiz. Tek haneli enflasyon oranlarını inşallah yakalayacağız. Bunu geçmişte başardık, inşallah tekrar başaracağız." dedi.

Erdoğan, "Türkiye'nin Ortak Aklı" temasıyla Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde bir otelde düzenlenen AK Parti 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanışında konuştu.

Son bir yılda üst üste yaşanan seçimler dolayısıyla milletin biraz yorulduğunu, siyasetin de bundan etkilendiğini belirten Erdoğan, önlerinde Cumhurbaşkanlığı ve Meclis olarak 4, belediyeler olarak da 5 senelik bir zamanın olduğunu hatırlattı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından derlenenler;

Göçükle ilgili soruşturma başlatıldı. Vefat eden vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum.

Toplantımızın hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Filistin davası ve Gazze'deki katliam her zamanki gibi kampımızda gündemimizin en üst sırasındaydı. Filistin halkı 76 yıldır zulme maruz kalıyor, toprakları gasbediliyor. Varsın birileri Filistin direnişine çamur atacak kadar vicdanını kaybetsin. Biz Filistinli kardeşlerimizin nasıl kahramanca mücadele verdiğini görüyoruz. Hamas sadece Filistin topraklarını savunmuyor, aynı zamanda Anadolu'yu savunuyor.

Bölgemizi ve dünyayı felakete yönelten bu Netanyahu denen hayduda artık dur denilmelidir. Gazze'de test edilen kardeşlik hukukumuzdur. İnsana dair tüm değerler samimiyet testinden geçmekte. Ya kardeşlik görevimizi yerine getireceğiz ya ad masum yavruların ölümü ile kalbimiz bize daha ağır gelecek. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti yönetimine Mevlanalı uyarı: Asla ve asla yakışmaz - 1. Resim

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İSPANYA'YI ZİYARET EDECEK

İsrail üzerindeki ekonomik baskının artması için çalışıyoruz. Hamas ve Filistin hükümeti ile yakın ilişkiler içindeyiz. Bağımsız Filistin devletini tanıyanların sayısı 147 ülkeye çıktı. Bu sayının çoğalması İsrail'in işgal politikalarını verilecek en iyi cevaptır.

Bayramdan önce İspanya'yı ziyaret edeceğiz. Soykırım şebekesinin durdurulması ve hukuka hesap vermesi için yapılması geren ne varsa onu yapıyoruz.

AK Parti kuruluşundan itibaren reformcu ruhunu hiç kaybetmedi. Bundan 23 yıl önce yola revan olurken, karanlığa kapalı olacağımızın sözünü verdik. Ülkemizin ve milletimizin yolunu aydınlatmayı başardık. Vesayetçilerin karanlığından biz çıkardık. Darbecilerin karanlığından biz kurtardık, korkulara, paranoyalara son verdik. Hemen her alanda Cumhuriyet tarihinin altın yıllarını biz yaşattık. Yaptıklarımızla gurur duyuyoruz ancak yeterli bulmuyoruz. AK Parti statükocu bir parti değildir ve asla olmayacaktır. Yönümüz de yüzümüz de aydınlığa, demokrasiye ve özgürlüğe dönüktür. Yeni ve sivil anayasanın da bunun öncüsü olacağını düşünüyoruz. Yeni anayasasına karşı siyasi bilek güreşini doğru bulmuyorum. Masaya oturalım üzerinde konuşalım.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti yönetimine Mevlanalı uyarı: Asla ve asla yakışmaz - 1. Resim

SİYASETTE 'YENİ DÖNEM' MESAJI

Siyaseti iktidar ile muhalefet arasında kayıkçı kavgasına dönüştürmenin kimseye faydası dokunmaz. Dünyanın köklü bir değişim içine girdiği, savaşların yaşandığı, insanlığın çıkış yolu aradığı, Türkiye'nin önüne fırsat pencerelerinin açıldığı dönemde yeni tartışmaları doğru bulmuyoruz.

15 Temmuz gecesi şehit kanlarıyla harcı karılan bu ittifak yolluna güçlenerek devam edecektir. Bütün hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında daha güçlü bir Türkiye'yi biz hayal ediyoruz. Bu hayalin adı Türkiye Yüzyılı. Bu hayalin dünyanın dört bir yanında ismi telaffuz edildiğinde mazlumlarının gözlerin için parladığı bir Türkiye'dir.

Yol ve yöntemlerimiz farklı olsa da muhalefetin de aynı duygularda olduğuna inanıyorum. Yumuşama dönemi ile siyasi partiler arasındaki kesişim alanının daha da büyümesini son derece kıymetli buluyorum. Son 1 yılda üst üste yaşadığımız seçimler nedeniyle milletimiz biraz yoruldu. Siyasette bundan etkilendi. Seçimsiz süreyi en etkin en verimli bir şekilde değerlendirmemiz lazım. ekonomi, enerji anlamında ülkemiz için politikalar paylaşıldı. 2024 yılının ilk çeyrek büyüme rakamlarıyla birlikte ekonomi programına olan güvenimiz perçinlendi. Tek haneli enflasyon rakamlarını yakalayacağız. Bunu geçmişte başardık, yine başaracağız. Turizmde 60 milyar dolar ile rekor kırmak istiyoruz.

Yeni anayasa konusunda samimiyiz, uzlaşıya açığız. Diyoruz ki oturalım, konuşalım, el ele verip en geniş mutabakatla Türkiye’yi darbe anayasası ayıbından hep beraber kurtaralım.

ERDOĞAN'DAN KABİNE'YE MEVLANA SÖZÜYLE UYARI

Mevlana'nın şu ikazını burada tekrar etmek istiyorum. İrfan ve hikmet ehli o büyük insan ne diyor; 'Allah bize devleti, iktidarı, gücü, halk bunalıp da göklere el açmasınlar; şikayetçi olmasınlar, ağlamasınlar diye verdi. Ağlayanların ahının göklere yükselmemesi, gökyüzünün yıldızların muzdarip olmaması, yetimlerin feryatlarından feryatlarından arşın titrememesi ve hiç kimsenin gönlünün yaralanmaması için, ilahî düzen bize idareyi, hükümeti verdi.

Eksiklerimizi tamamlayacağız. Hatalarımızı telafi edeceğiz. Hiçbir meseleyi görmezden, duymazdan gelmeyeceğiz. Sıkıntıların çözüm adresi olacağız.

Kibirlenmek, halkımız ile aramıza duvarlar örmek bize yakışmaz. Milletimizin beklentilerine kulak tıkamak bize asla ve asla yakışmaz. Biz bu yola sessiz yığınların siyasette sesi olmak için çıktık. Biz bu yola Allah'tan ve devletten başka dayanağı olmayanların dostu olmak için çıktık. Bu çizgiden sapmayacağız. Eksiklerimizi tamamlayacağız. Sorunlarımızın üzerine kararlılıkla gideceğiz. Hatalarımızı telafi edeceğiz. Hiçbir meseleyi görmezden, duymazdan gelmeyeceğiz. Vatandaşlarımızın sorunlarının çözüm merkezi olacağız. Tüm Türkiye'ye hizmet mücadelesini sürdüreceğiz. Rabbim yolumuzu açık etsin.

Düzenleyen:  - Güncel
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İsmail yıldırım. 8 Haziran 2024 23:41

Keşke sizinle konuşma imkanım olsaydı. Size vereceğim bilgiler şok yaşamanıza sebep olurda.. Reis etrafını temizle, bilgiler size net gelmiyor.. sesimi duyarsan benimle 5 dakika konuş lütfen

Sonraki Haber Yükleniyor...