1 Mayıs için hain emelleri vardı! Güvenlik güçleri tepelerine bindi: 76 gözaltı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
1 Mayıs için hain emelleri vardı! Güvenlik güçleri tepelerine bindi: 76 gözaltı
Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü istismar ederek kitleleri provoke ederek korsan gösteri ve güvenlik güçlerine saldırı düzenleme hazırlığında olduğu tespit edilen 76 şüpheli yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Sol Terör Örgütlerinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü istismar ederek örgütsel propaganda amacında oldukları gerekçesiyle operasyon başlattı.

TAKSİM'DE TOPLANMA ÇAĞRISI YAPMIŞLAR

Bu bağlamda yasaklama olmasına rağmen şahısların İstanbul Taksim Meydanı ve civarına toplanma çağrısında bulundukları, terör örgütlerinin iltisaklı yapılanmaları içerisinde faaliyet yürüten şahısların 1 Mayıs günü kitleyi provoke ederek korsan gösteri düzenleyebilecek, güvenlik güçlerine karşı taşlı sopalı saldırı düzenlenebileceği tespit edildi.

76 KİŞİ YAKALANDI

Konuya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında DHKP/C, MLKP, TKP-ML, DSİH, TİKB/B, TKEP/L, TKİP, TKP/KIVILCIM, MKP ve TKKKÖ silahlı terör örgütleri içerisinde faaliyet yürüttükleri belirlenen toplamda 84 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyon sonucu 76 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Diğer şüphelilere yönelik yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...