23 Nisan'da başkanlık koltuğuna geçti! İlk talimatı bakın ne oldu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı geleneği olan koltuk devri için Düzce Belediyesi’ne gelen Alper Yusuf Ertay, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden’in nezaretinde başkanlık makamına geçti. Koltuğa oturur oturmaz Ertay'ın verdiği ilk talimat ise ekipler tarafından hemen yerine getirildi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Düzce Belediyesi’nde bir gelenek haline gelen koltuk devri heyecanı yaşandı. 23 Nisan 1923’te Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını Türk ve dünya çocuklarına armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ün isteği üzerine her yıl coşku ile kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Düzce’de farklı etkinliklerin yanı sıra koltuk devri ile de kutlandı. Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, başkanlık makamında ağırladığı Namık Kemal İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Alper Yusuf Ertay’a başkanlığı emanet etti.
BAYRAMI TEBRİK ETTİ
Makam odasında Başkan Yardımcısı Hasan Günden’e talimatlarını ileten Alper, yaptığı açıklamada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ederek şu ifadeleri kullandı:
"Ben Alper Yusuf Ertay, öncelikle tüm vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Mustafa Kemal Atatürk bu güzel bayramı sadece Türk çocuklarına değil, bütün dünya çocuklarına armağan etmiştir. Tüm dünya çocuklarının da bayramını buradan kutluyorum."
İLK TALİMAT "SEKSEK ÇİZGİSİ"
Başkanlık makamında belediye hizmetlerini yakından takip ettiğini her haliyle belli eden Alper, sosyal medyada paylaşıldığı andan itibaren binlerce beğeni alan 'seksek' videosundan esinlenerek Destek Hizmetler Müdürü Caner Yörük'ü arayıp, "Merhaba, kolay gelsin müdür bey. Sizden bir isteğim olacak. Belediyemizin hazırladığı seksek oyunu videosu vatandaşlarımızdan büyük beğeni aldı. Bu çizgilerin şehir merkezinin farklı noktalarında çizilmesi için çalışma yapalım, kalıcı olsun. Millet Bahçesi ilk nokta olsun" dedi.
BAŞKAN İSTEDİ, HEMEN YAPILDI
Destek Hizmetler Müdürlüğü ekipleri Alper Başkan’ın talep ettiği seksek oyunu çizgilerini aynı gün içinde Millet Bahçesi’ne çizdi. Çizgileri gören küçük büyük herkes oyunu oynayarak gönüllerince eğlendi.