Diyarbakır-Mardin sınırında çıkan yangında can kaybı 12'e yükseldi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan yangında can kaybı 12'ye, yaralı sayısı ise 78'e yükseldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yangına ilişkin son gelişmeleri aktardı.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki Köksalan Mahallesi'nde dün saat 22.15'te anız ile örtü yangını olarak başlayan ve rüzgarın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerine yayılmıştı.

Diyarbakır-Mardin sınırında 5 kişinin can verdiği yangınla ilgili soruşturma başlatıldı - 1. Resim

CAN KAYBI 12'YE YÜKSELDİ

Yangın Mardin'in Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahalleleri istikametine doğru ilerlemiş, alevler ekiplerin ve vatandaşların yoğun çalışması sonucu kontrol altına alınmıştı. Yangında Diyarbakır'da 3, Mardin'de 2 kişi hayatını kaybetmiş, 10'u ağır 44 kişi yangından etkilenmişti. Öğle saatlerinde ise Mardin'de tedavi gören Remzi Yılmaz'ın vefat etmesiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ölü sayısının 12'ye çıktığını bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son açıklamasında şunları söyledi:

"Diyarbakır ve Mardin’de, iki ilimizin yakın köy ve mahallelerinde meydana gelen yangın sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı maalesef 12’ye yükseldi. Olaydan 78 kişi etkilendi. Hastalarımızdan 5’inin tedavi ve takiplerine devam ediyoruz. 5’i de Diyarbakır’da tedavi gören hastalarımızdan 3’ü entübe durumda. Bu vesile ile bir kez daha, olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, hastalarımıza acil şifalar diliyorum."

Diyarbakır-Mardin sınırında 5 kişinin can verdiği yangınla ilgili soruşturma başlatıldı - 1. Resim

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yangınla ilgili gelişmeler takip edilirken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan ve geniş bir araziye yayılan anız yangınıyla ilgili Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI: 6 KİŞİNİN DURUMU AĞIR

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Diyarbakır’daki yangına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Karaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

6'sı yoğun bakımda 78 vatandaşımızın tedavisi sürüyor. Şu anda vatandaşımız hasar tespiti devam ediyor. Yangından 556 küçükbaş hayvanımız telef olmuştur, 250 yaralı hayvanımız et balığa kesime sevk edildi. 

Yangının çıkış sebebi ile ilgili savcılık olaya el koydu. Yangınla ilgili herhangi bir tespitimiz henüz yok. Sosyal medyada yazılan çizilenlere itibar etmeyiniz. 

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...