600 bin TL'lik tespih satmış! Gözdem Ongun'un ifadesi ortaya çıktı

- Güncelleme:
600 bin TL'lik tespih satmış! Gözdem Ongun'un ifadesi ortaya çıktı
Gündem Haberleri

İBB'ye yönelik başlatılan mali suçlar soruşturmasında ikinci dalga operasyon kapsamında gözaltına alınan Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun’un eşi Gözdem Ongun'un ifadesi ortaya çıktı. "Soruşturmalar neticesinde eşinden, dostundan borç isteyen bir konuma geldim." diyen Ongun, evinden çıkan paralarla ve Adstation Event Medya AŞ'den hesabına gönderilen 600 bin TL ile ilgili sorulara cevap verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin ifade işlemleri başladı.

Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun’un eşi Gözdem Ongun da ifade veren isimlerdendi.

Emniyetteki ifadesinde “Eşim dolayısıyla bu soruşturmada adım geçiyor. Çocuklarım hem annesiz hem babasız kaldı” diyen Gözdem Ongun, "Ben İBB nezdinde hiçbir zaman yönetici veya başka bir vasıfla çalışmadım. Şirketim aracılığıyla hiçbir ihale almadım. İhalelerle ilgili hiçbir bilgim yoktur." diye konuştu.


600 BİN TL AÇIKLAMASI: HEDİYELİK TESPİH SATTIM

Haberler.com'un haberine göre, Ongun, soruşturmanın şüphelileri arasında bulunan Ahmet Palazoğlu'na ait Adstation Event Medya AŞ tarafından 21 Şubat 2025 tarihinde hesabına gönderilen 600 bin TL için "Adstation ile aramızda yalnızca ticari bir ilişki bulunmaktadır. Hatırladığım kadarıyla bu firmaya hediyelik tespih tasarlayıp sattım. Bu ödeme de bu ticari çalışmanın karşılığıdır. Tüm işlem belgeleri ve faturalar da mevcuttur" ifadelerine yer verdi.


17 HESAP HAREKETİNİN 3'Ü...

Gözdem Ongun’a MASAK raporunda yer alan hesap hareketleri soruldu. 17 hesap hareketinden 3’ünü Murat Ongun tutuklandıktan sonra maddi sıkıntılar yaşadığı için akrabalarından istediği borç para olarak açıkladı.

Habertürk'ün haberine göre, Ongun emniyetteki ifadesinde şunları söyledi:

  • Şahıs veya şirketler benim şirketimden ürün almış olabilir. Sorulan şirketler belki de şahsi müşterilerimin sahibi olduğu şirketler olabilir ancak şu an net olarak hatırlamıyorum. Ancak Urbanmedia Reklam ve İletişim Hizmetleri A.Ş. ünvanlı şirket tanıdık gelmektedir ve bu şirkete satış yaptığımı hatırlıyorum. Bununla ilgili belgeler mevcuttur.
  • (Sedat Kapıdağ’ın İBB’nin açık hava reklam ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları) Ben İBB nezdinde hiçbir zaman yönetici veya başka bir vasıfla çalışmadım. Şirketim aracılığıyla hiçbir ihale almadım. İhalelerle ilgili hiçbir bilgim yoktur.
  • (Lüks evin ödemesini Gözdem Ongun yaptı açıklaması) Doğrudur, halen ikamet ettiğim dubleks niteliğindeki daireyi, bir yıllık toplamda 3 milyon 717 bin 400 TL’ye kiraladık. Bu kira bedelini eşim bana elden verdi. Ben de bu parayı hesabıma yatırarak oradan ev sahibine gönderdim.

  • (Diğer şüphelilerle ortak baz verdiği belirtilmesi üzerine) Eşimle beraber birçok etkinlik ve organizasyona katıldık. Eğer bu şahıslar belediye çalışanları veya ilgili şahıslarsa bu nedenle aynı noktadan baz verdiğimizi değerlendiriyorum.
  • (Ev aramasından çıkan paralar) 13 bin 800 TL oğlumun bayram harçlığıdır. Diğerleri ise eşim tutuklu olduğundan dolayı etraftan aldığım ve ihtiyaç halinde kullanmak için tuttuğum borç paralardır. Yakın zamanda oğlumun okul ödemesi vardır. Bu miktarda paranın bu sebeple evde bulunması normaldir. Ben yıllardır çalışan düzenli para kazanan biriyim.


"BORÇ İSTEYEN KONUMA GELDİM"

"Kendi emeklerimle kurup geliştirdiğim şirketimin hesaplarının bu kadar en ince ayrıntısına kadar bakılması beni şahsen rahatsız etmiştir." diyen Gözdem Ongun şöyle devam etti:

"Eşim Murat Ongun dolayısıyla bu soruşturma kapsamında hakkımda işlem yapıldığını düşünüyorum. Nitekim bu soruşturmalar neticesinde eşinden, dostundan, çevresinden borç isteyen bir konuma geldim. Bu süreçte çocuklarımın hem annelerinden hem de babalarından ayrı kalması ile hak etmediğimiz suçlamalara maruz kalmak beni derinden sarsmaktadır."


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...