Abbas’ı küçümsemeye kalkıştılar! Yolsuzluk ağını ifşa eden Kültür AŞ Genel Müdürünü hedef aldılar

İBB’ye operasyonda tutuklanan Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Abbas, rüşvet çarkını detaylarıyla anlattı. Basındaki İmamoğlu’na yakın kalemler “Kendisi zaten önemsiz biriydi” diyerek itirafları önemsiz göstermeye kalktı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında itirafçı olan ve ev hapsi tedbiriyle tahliye edilen Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Abbas, yolsuzluk ağını ifşa etti.
Etkin pişmanlıktan yararlanan Abbas, İBB’ye yönelik operasyonun önceden bilindiğini ifade ederek 10 gün önce hazırlık toplantısı yapıldığını, Murat Ongun, Fatih Keleş ve Ertan Yıldız gibi kilit isimlerle ilgili sınırlı bilgi verilmesinin kararlaştırıldığını söyledi. Abbas’ın şahitliği CHP yandaşlarını üzdü. Daha önce “operasyon gizli tanık ifadeleri ve yetersiz delillere dayanıyor” diyerek yolsuzluğu gizlemeye kalkışanlar bu defa “müdür” konumundaki bir ismin şahitliğini küçümsemeye kalkıştılar.
O isimlerden biri olan gazeteci Nevşin Mengü “Murat Abbas’ın İBB’nin işleyişi, mali konular hakkında ne kadar bilgisi vardır ve ne kadar inisiyatif sahibidir o konuyla ilgili, benim kuşkularım var. Görevi biraz sembolikti” dedi.