ABD askerleri namluları Suriye güvenlik güçlerine doğrulttu! O anlar böyle görüntülendi

Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

Esad rejiminin 8 Aralık 2024'te Suriye'de düşmesinin ardından, altyapıyı kurtarma çalışmaları devam ediyor. Deyrizor Valiliği, terör örgütü PKK/YPG'nin Fırat Nehri üzerinde yıktığı Harbi Köprüsü'nü sivillerin geçişi için onarırken, ABD askerleri de köprünün başında mevzilendi. Askerlerin, namlularını bir süre Suriyeli güvenlik güçlerine doğrulttuğu anları görüntüledi.

Esad rejiminin 8 Aralık 2024'te Suriye'de düşmesinin ardından, ülke genelinde altyapıyı yeniden inşa etme ve eski haline getirme çalışmaları hızla devam ediyor.

Özellikle yıkılan yollar, köprüler ve enerji hatları üzerinde yoğun çabalar harcanırken, sivillerin hayat standartlarını iyileştirmek için çeşitli projeler devreye sokulmuş durumda.

ABD askerleri namluları Suriye güvenlik güçlerine doğrulttu! O anlar böyle görüntülendi - 1. Resim

MEVZİ ALDILAR, NAMLULARI DOĞRULTTULAR

Deyrizor Valiliği, terör örgütü PKK/YPG'nin yıktığı, kentin iki yakasını birbirine bağlayan köprüyü sivillerin kullanabilmesi için onarmaya başladı.

Köprünün onarım çalışmaları sırasında ABD ordusu, 4 zırhlı araç, onlarca asker ve 2 iş makinesiyle bölgeye gelerek gözlem yaptı. ABD askerlerinin, köprünün başında mevzilenerek namlularını bir süre Suriyeli güvenlik güçlerine doğrulttuğu anları görüntüledi.

ABD askerleri namluları Suriye güvenlik güçlerine doğrulttu! O anlar böyle görüntülendi - 2. Resim

Fırat Nehri'nin içinden geçtiği Deyrizor'un batısı Şam yönetiminin kontrolünde bulunurken, doğusu ABD destekli terör örgütü PKK/YPG'nin işgalinde.

Harbi Köprüsü, Deyrizor kentinin iki tarafını birbirine bağlayan bir köprü konumundaydı.

Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...